Help for English

punctuation

 

co konkrétně znamená tato věta (prosím o příklad):

…use of other punctuation to enhance meaning :?

Rekl bych:
puziti dalsi/jine interpunkce pro umocneni vyznamu

Snad to dava smysl.

A příklad? To záleží k čemu se ta věta váže. Představuju si třeba podtržítko. Ale nevím, jak tam máš definovanou tu základní interpunkci, a která je tím pádem ta další.

jak se dá umocnit (zdůraznit) význam pomocí čárky (a dalších)?

je to jeden z bodů co by Communicator (tj. B2 pro City@Guild zkoušku) měl znát (základním se myslí: dashes, brackets, bullet points, speech marks)

asi se tím myslí vztažné věty :?

Jo vy jste chtela priklad… napada me pomlcka --, nebo treba strednik; Jak rika Chocolatka, zelazi k cemu se ta veta vaze.

Chocolatka:
Podtrzitko? Podrzitko je tohle (bez uvozovek) – „_“, to snad ani nespada do kategorie „punctuation“.

edit: No tak to muze byt skoro vsechno, jelikoz do te kategorie radi i seznamy. Takze treba i kurziva, kapitalky, prima rec…
Vztazne vety asi ne.

Carlos, proč ne? Záleží na tom, kde se to použije. V běžném textu asi ne, ale jak jinak nazvat znaménka, která nejsou klasickou interpunkcí (čárka, tečka, vykřičník, apod.) Kam tedy spadá hvězdička, ampersand, lomítko,..?

Edit: Tak už jsme se pochopili :-).

Bohužel co chtějí u zkoušky netuším..

děkuji oběma za ochotu :-) Asi se tím myslí používání čárek ve větách: Although,… a další spojky a s tím související punctuation. Jinak si to nedovedu vysvětlit, protože si nedovedu představit, že použiju při části writing nějakou hvězdičku nebo lomítko.

Pokud vim, tak temto znakum se rika specialni znaky. Ja osobne to jako interpunkci nevnimam prave proto, ze se to nepuzije ve stejnem smyslu jako se pouzivaji pomlcky, stredniky, apostrofy, uvozovky…, obzvlaste to podtrziko ma velmi specifike pouziti.

Nicmene, priznam se, ze nevim jaka je oficialni terminologie a co vsechno spada do interpunkce. Mimochodem na wiki jsou tyto specialni znaky oznaceny jako „general typography“. Tak jako tak, neco z toho (treba to lomitko) by melo spadat do toho, na co se jarmi ptala, protoze treba takovy „bullet point“ je taky specialni znak.

jarmi:
No, mluvi tam u bullet pointech, takze i lomitko by se mozna dalo pouzit. Hvezdicka mozna taky, kdyz chcete pridat treba poznamku pod carou.

čárka před „so“ – musí být?

I was sorry for her, so I did what I could for her.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.