Help for English

Profil uživatele: Kakamilka

Statistické informace

Datum registrace: 2007-12-03 15:27:07
Poslední aktivita: 2010-06-16 10:01:31
Počet článků: 0
Počet příspěvků: 9
Počet vyhodnocených testů: 26
Počet přečtených článků: 0



1. Jak dlouho se učíte anglicky?
Anglicky se učím od třetí třídy základní školy takže už to bude asi něco přes deset let :o) ale intenzivně jsem se jí začala věnovat po maturitě když jsem šla na pomaturitní kurz angličtiny a od té doby uběhly asi tři roky.
2. Způsob výuky – škola, samouk…
Jak už jsem psala měla jsem aj ve škole takže škola. A i v Anglii jsem chodila do školy a to dost intenzivně. Samozřejmě že to ale nestačí a musí se učit člověk i sám doma!
3. Stupeň pokročilosti
Loni v prosinci jsem v Anglii složila FCE exam takže upper-intermediate.
4. Nejoblíbenější slovíčko
To je těžký teď si zrovna na žádné nemohu vzpomenout ale vím že už u několika jsem si říkala jé to je hezký :) a většinou jsou to taková, která v podobném znění používáme i v češtině a ani o tom nevíme :) Teď mě napadá například agile také se dá v čestině použít když o někom řekneme že je agilní.
5. Nejneoblíbenější slovíčko
To jsou taková, která se špatně pamatují :) Např. reluctant.
6. Nejneoblíbenější gramatika
Asi ty frázová slovesa. Trošku nepochopitelné že předložky mění význam slova. U některých se to dá odvodit ale u většiny bohužel ne :(
7. Čeho se nejvíc bojíte?
Dříve to bylo mluvení, ale po zkušenostech z Anglie, kde jde hlavně o to mluvit a mluvit i když gramaticky špatně se mluvit nebojím. Spíš toho že to teď zapomenu takové to rychlé přemýšlení v angličtině.
8. Co používáte k výuce?
V Anglii jsem přišla na to že důležité je používat né normální slovník ale Learner´s dic­tionary (což mi před tím žádný učitel nikdy neřekl) a ten mi opravdu hodně pomáhá!
9. Kolik času denně výuce věnujete?
Chodím na kurz aj tři dni v týdnu a ostatní dny se snažím učit doma. Doma se učím tak hodinku až dvě a ve škole 4 hodiny.