Help for English

Profil uživatele: amanita

Statistické informace

Datum registrace: 2009-01-27 22:21:50
Poslední aktivita: 2019-01-17 16:40:41
Počet článků: 0
Počet příspěvků: 208
Počet vyhodnocených testů: 564
Počet přečtených článků: 0



Já a angličtina

Jaký je Váš vztah k angličtině? Jak odhadujete svoji úroveň? Jak se učíte dlouho?

Pocházím z doby, kdy byla na škole povinná ruština, ale díky mému otci jsem si našla k angličtině cestu i já. Několik let jsem (možná to znáte) začínala neustále od začátku, až jsem se nakonec přeci jen dostala někam dál. Přála bych si být více ctižádostivá.
Začala jsem se učit jen tak, abych uměla něco víc než ostatní, což už dnes dávno neplatí. Dnes patří Aj k naprosto základnímu vzdělání (takže jsem zase tam, kde jsem byla :-)). Nebýt průměrný je prostě moc těžké, takže se učte, učte a učte.
odhad úrovně: B2
délka studia: více než 10 let

Preferovaná angličtina

Jakou preferujete angličtinu

Preferovaná angličtina:
Nějak to neřeším. Vím jen to, že mnohem lépe rozumím americké Aj, ale slovníky upřednostňuji britské, konkrétně oxfordské.

Zkoušky, certifikáty

Jaké zkoušky či certifikáty máte za sebou?

SZJZ ? 2002    

Co je snadné a co těžké

Popište, co je pro Vás na angličtině jednoduché a co Vám nejde.

?

Oblíbené materiály

Zde napište, jaké materiály (učebnice, cvičebnice, software, hry apod.) používáte při učení.

English Grammar in Use Raymond Murphy
Advanced Learner's Dictionary Oxford
   
Poslechová cvičení v angličtině Martin Kučera

Oblíbené webové stránky

Jaké webové stránky používáte při učení angličtiny?

EnglishCentral
InterPals
BBC
OUP
Special English
English For Little Children

Četba

Co rádi čtete? Jaké knihy jste přečetli?

Iris Johansen Body of Lies anglicky krimi
Danielle Steel The Ghost anglicky ?
John Grisham The King of Torts anglicky ?
Stephenie Meyer Eclipse + Breaking dawn anglicky dobrodružný
Těch rozečtených knížek mám bohužel víc, co jsem nedotáhla až do konce, ale k některým bych se chtěla vrátit, jako např. Deception Point od Dana Browna nebo The River Folk od Margaret Dickinson. Tak snad jednou. Upřednostňuji spíše takové kratší čtení nebo články, kde se něco zajímavého dozvím. Proto jsem si i objednala několik zjednodušených publikací od National Geographic i s CD. Je to dobrý materiál jak z hlediska slovní zásoby, tak poslechu i čtení. Články nenudí, neotráví, ani neunaví, protože jsou krátké, častokrát poučné nebo zajímavé a ještě plní svůj účel. Tyto materiály také výborně poslouží jako výukový materiál, kterým občas "potrápím" svého syna :-).
Z těchto "výukových" filmů bych ráda jmenovala: Shawshank Redemption (jeden z nejlepších filmů vůbec, kde bych si ale bez českých titulků nevystačila) Forrest Gump (úžasný Tom Hanks i Gary Sinise, nevím, kterého mám raději :-)) The Green Mile Avatar (zde jsem se třeba naučila jak správně nebo jinak vyjádřit "Jde o to, že...", "vyprázdnit si hlavu", "Šup, šup!" nebo "Dodělej to!" :-), ale musím přiznat, že tento film jsem spíš sledovala proto, že mě opravdu chytil a ještě pořád drží :-)) As good as it gets Pride & Prejudice (USA i GB) (tady jsem zachytila jednu moc pěknou větu, která česky zní: Byla bych bývala mnohem radši, kdyby to byl býval Deny. - zkuste si to přeložit :-)) The Terminal The Cider House Rules Pearl Harbor Meet Joe Black Far and Away You've Got Mail A ještě mnoho dalších jako Twilight Saga a Bridget Jones's Diary a další a další.