Help for English

Profil uživatele: Mary94

Statistické informace

Datum registrace: 2009-03-12 15:30:44
Poslední aktivita: 2013-12-18 12:57:47
Počet článků: 0
Počet příspěvků: 1
Počet vyhodnocených testů: 82
Počet přečtených článků: 0



Něco o mně

Informace o uživateli

jméno: Marie Koběrská
pohlaví: žena
věk: 17
Tak co napsat o mně.... Bydlím v takovém začouzeném městečku, asi jste o něm slyšeli, říkáme mu OSTRAVA. Studuji 2. rokem na ekonomickém lyceu. Angličtina je můj koníček, velmi mě tento jazyk zajímá, miluji britskou (popř. americkou) hudbu, literaturu, filmy atd. Ve volném čase ráda čtu (i anglicky), jezdím na bruslích, hraji na klavír, poslouchám hudbu, chodím do kina, nakupuji :-)... No, prostě jsem obyčejná holka. Pokud byste se chtěli seznámit nebo si anglicky psát (i tak se dá zdokonalit), tak se ozvěte. That's all, bye. :-)

Já a angličtina

Jaký je Váš vztah k angličtině? Jak odhadujete svoji úroveň? Jak se učíte dlouho?

Jak už jsem psala, angličtina je můj koníček. Bavila mě odjakživa, ale nikdy jsem se jí moc nevěnovala. Zajímat jsem se o ni začala až okolo 14 let, kdy jsem se začala sama vzdělávat. Tehdy jsem narazila na tyto stránky a od té doby je navštěvuji téměř denně. Bohužel, poslední dobou na toto hobby nemám kvůli školy moc času, kdykoliv se ale najde trocha času, už si zde dělám testy nebo se učím něco nového (obzvláště novinky).
Baví mě to a navíc si myslím, že v dnešní době se bez znalosti angličtiny ve světě neobejdete. Zatím jsem teprve v polovině cesty, doufám ale, že jednoho dne budu anglicky umět natolik dobře, že budu schopná plynule mluvit s rodilým mluvčím.
odhad úrovně: B2
délka studia: 6 - 10 let

Preferovaná angličtina

Jakou preferujete angličtinu

Preferovaná angličtina: britská
Já vím, jsem zde asi výjimkou, ale mně se prostě líbí víc. Mám ráda britské polykání koncovek a mluvení, jako by měli v puse horkou bramboru. A jsem si vědoma toho, že jim potom hůře rozumím. Nemůžu si ale pomoct. Navíc miluji britskou hudbu, díky níž jsem si na britskou angličtinu zvykla, je pro mě prostě přirozenější. K mé oblibě "britštiny" přispělo i její preferování ve škole, kde nám vtloukali, že can't se nesmí číst /kent/ apod. Jednoduše jsem si na ni zvykla. Rozhodně to ale neznamená, že nemám ráda americkou angličtinu, nedám dopustit na některé americké filmy a seriály a občas zabloudím i do hlubin americké hudby. Jenom jsem s ní ve styku méně.

Co dělám pro svoji angličtinu

Co děláte, abyste se zlepšovali v angličtině?

četba knih, poslouchání hudby, čtení diskuzí na… denně
   

Vlivy

Co Vás ve studiu angličtiny ovlivnilo a jakým způsobem?

hudba od mých cca 12 let
škola od mých 9 let

Co je snadné a co těžké

Popište, co je pro Vás na angličtině jednoduché a co Vám nejde.

slovní zásoba poměrně jednoduché
gramatika středně obtížné
mluvení středně obtížné
frázová slovesa poměrně obtížné
poslech poměrně obtížné

Oblíbené materiály

Zde napište, jaké materiály (učebnice, cvičebnice, software, hry apod.) používáte při učení.

Maturita solutions Oxford
Flying start

Oblíbené webové stránky

Jaké webové stránky používáte při učení angličtiny?

Help For English

Četba

Co rádi čtete? Jaké knihy jste přečetli?

J. K. Rowling Harry Potter anglicky ?
Stephenie Meyer Twilight anglicky fantasy
Jsem velký knihomol. Přečtu průměrně jednu knížku za jeden až dva týdny. Mám ráda všechno kromě dramatu, některé poezie, sovětských filozofických blábolů a pár nudných českých klasiků. Mé nejoblíbenější knížky jsou: Harry Potter; Jane Eyre; Egypťan Sinuhet; Muži, kteří nenávidí ženy; Pán prstenů; Malý princ; Na větrné hůrce; Saturnin a mnoho dalších.
Filmy si pečlivě vybírám a nekoukám na kdejakou kravinu. Málokdy sleduji televizi, spíše si stahuji některé filmy z internetu. Velmi ráda chodím do kina, kde všechno vynikne. Miluji tu atmosféru: přítmí, pohodlí, popcorn... Na seriály jsem se v minulosti dívala denně, poslední dobou na ně ale moc času nemám. Jediné, co sleduji pravidelně, jsou Simpsonovi, u kterých večeřím. Anglicky se na filmy a seriály moc nedívám (sleduji je často s rodiči a ti preferují dabing), když už, tak s titulkami (párkrát jsem se ale dívala i bez nich). Moje nejoblíbenější filmy jsou: Moderní doba, Vykoupení z věznice Shawshank, Forrest Gump, Pán prstenů, Návrat do Cold Mountain atd. Mezi mé nejoblíbenější seriály patří: Simpsonovi, Friends, M*A*S*H, Ovečka Shaun, 24 apod.