Help for English

Profil uživatele: BlackMeg

Statistické informace

Datum registrace: 2009-09-30 11:07:37
Poslední aktivita: 2011-04-07 22:19:19
Počet článků: 0
Počet příspěvků: 63
Počet vyhodnocených testů: 49
Počet přečtených článků: 0



JAK DLOUHO SE UČÍTE ANGLICKY?
Když nebudu počítat začátky na ZŠ, kde výuka probíhala opravdu jen sporadicky, začala jsem až na gymnáziu, a teď mám angličtinu jako druhý obor na VŠ. Když to tak spočítám, je to už asi 10 nebo 11 let, co se mi dostala pod kůži :)

ZPŮSOB VÝUKY:
Hlavní část probíhá ve škole – konverzace, gramatika a pak takové ty ošklivě znějící předměty jako lexikologie, syntax, morfologie apod. :D Doma mě na učebnice moc neužije (když zrovna nedělám něco do školy, nebo si něco nehledám), tam spíš procvičuju porozumění při sledování filmů a seriálů a nebo konverzaci přes ICQ O:-)

STUPEŇ POKROČILOSTI:
Upper-intermediate. V rozřazovacích testech mi většinou vychází B2, a když se zadaří, tak i C1 :)

NEJOBLÍBENĚJŠÍ SLOVÍČKO:
just

NEJNEOBLÍBENĚJŠÍ SLOVÍČKO:
hippopotomonstro­sequippeddali­ophobia čili strach z dlouhých slov :D

NEJNEOBLÍBENĚJŠÍ GRAMATIKA:
asi předložky – většinou se trefím, ale prostě si nejsem jistá v kramflecích

ČEHO SE NEJVÍC BOJÍTE?
že až vyjdu školu (snad), tak usnu na vavřínech a moje angličtina bude v lepším případě stagnovat a nebo zakrní..

CO POUŽÍVÁTE K VÝUCE?
Tak určitě slovník (těch mám několik, ať v knižní podobě nebo v elektronické). Dál jak už jsem zmiňovala jsou mými učebními pomůckami filmy, seriály, někdy komixy nebo počítačové hry.
Co se učebnic týká, tak se v poslední době se díky (nebo spíš kvůli :D) škole zaobírám Mluvnicí současné angličtiny na pozadí češtiny (Dušková a kol.). Momentálně učební pomůcky spíš hledám.. (Swan,M.).
Mojí zatím nejlepší „učební pomůckou“ byla paní učitelka na gymnáziu, díky níž mám teď ty vědomosti, které mám, za což jsem jí hrozně moc vděčná :)

KOLIK ČASU DENNĚ VÝUCE VĚNUJETE?
To je různé, nemůžu říct, že bych se učila pravidelně; že bych každý den na tolik a tolik minut sedla k té a té učebnici. apod. Někdy je to pár minut, někdy pár hodin, ale obecně bych řekla, že angličtině věnuji určitě část z každého dne.