Help for English

Co je potřeba pro studium v USA?

ALL LEVELS Vydáno dne 05.05.2008

Informace o tom, co je potřeba udělat pro roční studijní pobyt na střední škole v USA.



Co je potřeba pro

roční studium na High School v USA


Pro roční studium na Střední škole v USA (High School) je potřeba mnoho věcí. Prvotně jsou vhodné vnitřní vlastnosti, kterými určitě každý student neoplývá. Do kotlíku ingrediencí potřebných pro uvaření lektvaru je třeba přidat trochu odvahy, touhy po dobrodružství a poznání něčeho nového. Každý by se měl svobodně rozhodnout, zda chce tento náročný a dlouhý výlet absolvovat. Být rok bez vlastní rodiny a přátel se v Česku nemusí zdát jako problém. Když ale již v Americe jste, vezte, že se vám po mnoha věcech začne stýskat a překonat všechen strach a smutek nebude nic jednoduchého. Malé závazky či spojitost s rodným krajem jsou pro tentokrát výhodou. Pokud nemáte přesnou představu, co to onen ?Rok na High School v USA" přesně znamená, stačí si přečíst tento článek.

Pokud se tedy někdo rozhodne opravdu někam jet, měl by si zjistit, zda je dostatečně starý či mladý, aby se mohl programu zúčastnit. Pak už jenom stačí sehnat všechny papíry, vyplnit všechny formuláře, strávit se zařizováním několik dlouhých dní a může nasednout na mezinárodní linku letecké společnosti s trochou oblečení, pevné vůle a odhodlání zkusit něco nového.

Vybrání organizace, která vám pobyt a školu zprostředkuje nechám na každém z vás. Nemohu soudit, zda je některá lepší či horší, jelikož jsem vyzkoušel jenom jednu. Celý průběh, zádrhele i překvapení si můžete pročíst na mém blogu, který píši současně s mým vlastním pobytem v Kalifornii, jako exchange student americké organizace CIEE.

V České Republice jsem však zkráceně po rozhodnutí musel učinit pár kroků. Prvním z nich byl najít vhodnou agenturu. Dále bylo třeba projít testem, zda je moje angličtina dostatečně na úrovni. Potom následovalo vyplnění rozsáhlé přihlášky, oběhání lékařů, očkování, různá potvrzení od školy a další záležitosti. Zapomenout bychom neměli ani na zařízení letenky. Většina agentur to udělá za vás, ale určitě ne všechny. Vyplnění formulářů pro získání víza určitě také není všední událostí, jež bychom mohli jen tak přeskočit.


Pokud vás toto nevyčerpá a vše zvládnete ve stanovených termínech, můžete již začít vybírat kufry pro vaši dlouhou cestu. Standardně si studenti vozí dva kufry do 25 kg a příruční zavazadlo. Zabalit si všechno potřebné by mohl být další úkol pro hvězdáře. Nikdo totiž netuší, co budete opravdu potřebovat. Doporučuji snažit se získat informace o místu pobytu co nejdříve, abyste si stačili včas zabalit. Já se to dozvěděl dva dny před odletem a nikomu tuto situaci nepřeji. Po zprávě, že jedete na Aljašku si nezapomeňte vybavit pořádnou péřovou bundou. Pokud budete následovat moje kroky, navštívíte Kalifornii či jinou slunečnou oblast, doporučuji přibalit mnoho letního oblečení a slušivé plavky.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Co znamená studium na High School v USA?

Informace o možnostech studia na střední škole v USA.
ALL LEVELS

AuPair v USA během ekonomické krize

Přemýšlíte o tom, že vyjedete jako aupair do USA? Článek plný zážitků z aupaiření během ekonomické krize, aneb jaké to bylo vystřídat více hostrodin během pobytu.
INTERMEDIATE

Major, Minor and Core classes

Další článek o studiu na vysoké škole v USA, tentokráte o rozdělení předmětů.
Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Co je potřeba pro studium v USA? 0 10074