Help for English

SONGBOX Vol.1 - anglické písničky pro nejmenší

STARTER Vydáno dne 22.03.2010

Recenze skvělého hudebního DVD s anglickými písničkami pro ty nejmenší.



Pokud máte doma nebo i jako učitelé ve třídě děti, které rády zpívají, mohla by vás zaujmout dnešní recenze. Ráda bych vám představila DVD, které se mi dostalo do rukou a už se mi asi do nich nevrátí, protože si ho přivlastnila moje pětiletá dcera.


SONGBOX Vol. 1

anglické písničky pro děti

 

Verdikt: 95%

Songbox Vol. 1

produktSongbox Vol. 1
popisVideo DVD
úroveňzačátečníci, děti 2-10 let
výrobceCYP Music
cena*188,- Kč

*Uvedená cena byla platná v den vydání recenze. Ceny se však mohou průběžně měnit.

Předmětem dnešní recenze je DVD s názvem SONGBOX od firmy CYP Music. Jedná se o materiál určený pro děti již od jednoho roku a zároveň jako vhodná didaktická pomůcka do hodin angličtiny. Toto hudební DVD na zadní straně obalu nabízí 30 titulů dětských písniček o celkovém trvání 60 minut. Uvnitř krabičky ještě naleznete symboly, které slibují, že obsah DVD napomáhá rozvíjet slovní zásobu malých dětí, podporuje jejich hudební a pohybovou inteligenci a kreativitu.

Jelikož se pohybuji v oblasti výuky dětí a zároveň mám doma děti ve školkovém a mladším školním věku, rozhodla jsem se, že se podívám, jestli DVD stojí za to a opravdu nabízí to, co slibuje. Přizvala jsem si k tomu pětiletou dceru a čekala, co se bude dít. Když DVD spustíte, můžete si vybrat libovolnou písničku. My jsme zmáčkli "přehrát vše". Po čtvrté písničce moje dcera chtěla znovu "tu s lodičkou" a začala si pobrukovat melodii. Utekl týden a z pokojíčka se už ozývaly její oblíbené hity i bez DVD. Ještě si u toho začala různě tancovat a ukazovat rukama. Tady by moje recenze mohla skončit, protože z pohledu rodiče mi tato pomůcka přijde ideální. Každá písnička má příjemnou melodii a i když si je vaše ratolest chce pouštět dokola, není to tak nepříjemné jako když si například chce pustit potřetí oblíbenou pohádku a vy už toho máte plné zuby. Navíc jsem viděla, že to s naší holčičkou opravdu něco užitečného dělá.

Nevěříte? Posuďte sami.



Nahrávku můžete spustit zde:

(Toto samozřejmě není ukázka nahrávky z recenzovaného DVD, ale moje dcera, která si zpívá písničku TO MARKET TO MARKET.)

Teď ale trochu z jiné stránky. Abych byla konkrétní. Každá písnička na DVD je nazpívaná britskými dětmi. V každé písničce děti předvádějí nějakou scénku nebo předvádějí, co zrovna dělají (například veslují lodičku). Text písničky beží současně na spodní části obrazovky. Autoři mají pravdu - děti se u toho mohou pohybovat a většinou tak nevědomky dělají. V písničce o prasátku vystupují živí nefalšovaní vepříci. Každou píseň děti zpívají několikrát, takže pokud byste ji pustili ve třídě před žáky, za chvíli se ji naučí, aniž byste jim k tomu museli dávat text. A když už jsem u té třídy - výhodou je, že si můžete vybrat písničku z oblasti, kterou právě s dětmi procházíte - například na farmě (písnička "To market, to market to buy a fat pig") nebo počty ("One bird is sitting in the tree, two birds are sitting in the tree"...) atd.

Písničky by se daly rozdělit zhruba do třech skupin na nejlehčí, složitější a náročnější. Zvládne je ale každý. Ovšem pravděpodobně ne roční děti, pro které je produkt určen (na obalu: od 12m). Opravdový smysl bych viděla od dvou let, kdy si děti alespoň užijí zvířátka a jednoduché obrázky, které v písničkách vidí. Čtyři a pět let se zdají být ideální jako startovací bod a jako pomůcka v hodinách angličtiny poslouží až do cca páté třídy.

Nevýhody? Snad možná děti v písničkách by mohly být trochu "veselejší" (jak jsme např. zvyklí v písničkách Svěráka a Uhlíře), ale to jen v některých. Někdo by možná ocenil přiložené texty, vše se ale dá v klidu zachytit z textu na obrazovce.

Závěrem

DVD Songbox Vol. 1 lze jen doporučit pro všechny, kdo se věnují malým dětem a rádi by v nich budovali kladný vztah k angličtině, především tedy pro rodiče a učitele/učitelky v mateřských školkách a na prvním stupni ZŠ. Cena je více než příznivá a věřím, že toto DVD bude ve Vašich přehrávačích jako doma.

Angličtina-hry.czKde je možné si DVD v ČR zakoupit?

www.anglictina-hry.cz

Na této stránce naleznete desítky dalších krásných anglických her, CD, DVD a dalších učebních pomůcek pro malé děti a nejen pro ně.




Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

STARTER

SHOPPING LIST - anglická hra pro nejmenší

Recenze výborné anglické hry pro ty nejmenší.
STARTER

Insey Winsey Spider - anglická hra pro děti

Recenze výborné anglické stolní hry pro děti.
INTERMEDIATE

Quarrel: Slovní bitky na Xbox či iPhone

Recenze skvělé hry pro herní konzolu Xbox 360 nebo iPhone.
Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno SONGBOX Vol.1 - anglické písničky pro nejmenší 7 16494 Od Fialka poslední příspěvek
před 14 lety