Help for English

Fonetická abeceda (přehled)

ELEMENTARY Vydáno dne 16.10.2010

V každém kvalitním slovníku či učebnici najdete výslovnost zapsanou fonetickými znaky. Vytiskněte si kartičku s přehledem všech znaků, kterou můžete mít stále na očích.



Fonetická abeceda (přehled)

Určitě není pro nikoho novinkou, že angličtina má hlásky, které v češtině nejsou. Proto existuje mnohem fonetických znaků pro studenty neznámých. My jim dnes přinášíme přehled všech znaků mezinárodní fonetické abecedy (IPA), který si mohou vytisknout.

Jako vždy stačí kliknout na tabulku (popřípadě na odkazy níže) a otevře se vám soubor PDF, který si můžete pohodlně vytisknout.

Pokud jsou vám fonetické znaky spíše neznámé, určitě si přečtěte článek Fonetická abeceda, ve kterém najdete kromě znaků také praktické poznámky k jejich výslovnosti, kterou si můžete přehrát v britské i americké angličtině.

Tabulku nabízíme ve dvou velikostech: A4 a A5.

Pro učitele také nabízíme dvě tabulky na jedné straně A4.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Fonetická abeceda

Informace o tom, jak číst fonetické symboly, které se používají pro přepis výslovnosti v anglických slovnících a také na našem webu.
STARTER

ALPHABET (obrázek)

Dnes si můžete vytisknout list s jednotlivými písmeny anglické abecedy s obrázky zvířat reprezentujících jednotlivá písmena.
STARTER

ALPHABET (pomůcka)

Dnes nabízíme další pomůcku pro začátečníky, kterou si mohou vytisknout. Jde o abecedu s přepisem výslovnosti, kde jsou podobná nebo naopak problémová písmena barevně označena.
Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Fonetická abeceda (přehled) 3 22181 Od IM poslední příspěvek
před 13 lety