Help for English

FAMILY TREE (game 2)

ELEMENTARY Vydáno dne 02.02.2011

Dnes nabízíme další hru do hodin angličtiny, ve které si studenti mohou zdokonalit znalosti slovní zásoby spojené s rodinou.



FAMILY TREE (game 2)

Opět je zde pomůcka hlavně pro učitele ke zpestření jejich hodin angličtiny. Není však důvod, aby si hru nemohl zahrát kdokoli i doma.

Nedávno jste si mohli stáhnout celkem tři rodokmeny, ve kterých byla slovíčka jako grandmother, aunt, nephew, uncle, cousin, aunt apod.

Pak jsme vám nabídli první hru, ve které se mohli studenti zdokonalit ve tvorbě základních otázek. Se stejným materiálem (a tedy stejnou rodinou) budeme pracovat i dnes. Tentokrát však studenti budou stavět rodokmen sami.

Pravidla hry

Nejprve si vytiskněte hrací plán a sadu kartiček s rodinnými příslušníky. Stačí kliknout na náhled výše a otevře se vám soubor PDF. Pak budete potřebovat sadu kartiček s textem, kterou získáte kliknutím na obrázek níže:

Studenty rozdělte do dvojic nebo malých skupin a každé dvojici dejte jeden herní plán, jednu sadu kartiček s obrázky a jednu sadu kartiček s textem. Studenti si mohou kartičky s obrázky rozložit na stůl, ale kartičky s textem musí zůstat na jedné hromádce textem dolů. Kartičky vždy zamíchejte, každý je tedy bude mít v jiném pořadí.

Vždy na povel si každá skupina otočí jednu kartičku s textem a snaží se podle získaných informací dosadit do herního plánu člena rodiny. Po krátké pauze následuje další povel a další otočená kartička. Čím více bude otočených kartiček, tím přehlednější budou jednotlivé rodinné vztahy.

Vyhrává ta skupina, která bude mít jako první dosazen celý herní plán.

Výsledek by měl vypadat takto:



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ELEMENTARY

FAMILY TREE (game 1)

Dnes nabízíme ke stažení a vytištění hru, ve které se studenti mohou zdokonalit v základních otázkách na členy rodiny (jak se jmenují, kolik je jim let a jaké mají zaměstnání).

ELEMENTARY

FAMILY TREE (pomůcka)

Dnes nabízíme začátečníkům k vytištění pomůcku, díky které se lépe zorientují ve slovní zásobě spojené s rodinnými příslušníky.
STARTER

Cvičení: Family Tree 1a

Poslechové cvičení, kde si ověříte znalost slovíček a frází potřebných pro jednoduchou konverzaci o své rodině.

Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno FAMILY TREE (game #2) 2 17188 Od Fialka poslední příspěvek
před 13 lety