Help for English

Christmas TV ads (4)

ALL LEVELS Vydáno dne 08.12.2023

Opět jsme tu s várkou anglických vánočních reklam, abyste se dostali do té správné předvánoční nálady.



Christmas TV ads (4)

Vánoční televizní reklamy je něco, na čem si (hlavně) Britové docela zakládají. Některé jsou opravdu povedené, proto jsme vám už třikrát ukázali krátký přehled toho nejlepšího TTT *1:

Dnes jsme tu zpět s letošní várkou britských vánočních reklam. Věříme, že se dobře pobavíte, možná zatlačíte i slzu a možná se opět dozvíte i něco nového z britských reálií. Tak se pohodlně usaďte, a můžeme začít.


Doporučujeme nepouštět reklamy přímo v tomto článku, ale vždy kliknout na její název v okénku nahoře. Otevře se vám pak přímo na webu YouTube ve větších rozměrech.


Jako vždy začneme reklamou obchodního domu John Lewis. O reklamách této britské firmy se totiž říká, že patří mezi nejlepší, a až s nimi začíná ta pravá vánoční atmosféra.

Zde jsou pro porovnání jejich vánoční reklamy z roku 2022 a 2021:

Americká společnost T.J.Maxx v Evropě vystupuje pod značkou T.K.Maxx a v Británii má obrovské množství obchodů. Prodávají starší kolekce zboží luxusních značek za velice příznivé ceny. Jejich logo je Big Brands. Small prices TTT *2. I letos mají vánoční reklamu z farmy (ať je to pořádný kontrast). Farmář se ptá ženy Jeanne, (did) you buy all the farm designer outfits? TTT *3, a když mu ona odpoví, že ano, reaguje I thought we were keeping it small with the gifts this year TTT *4 a ona mu na to řekne, že to přece vše dodržela. A farmář je celý spokojený… Tím se naznačuje, že v T.K.Maxx si můžete pořídit značkové oblečení za hubičku.

Britský obchodní dům Marks and Spencer můžete znát i z Česka. I ti si nechávají každý rok záležet na svých vánočních reklamách. Vždy mají novou postavu s příběhem a kolem něho pak vytvoří spoustu dalších navazujících reklam. Letos si vybrali vánoční vílu (kterou skvěle dabuje známá britská herečka Dawn French) a dva palčáky (Levý a Pravý):

A pak třeba navazující reklama:

Společnost Morrisons je jedním z největších britských potravinových řetězců. Jejich letošní vánoční reklama má jako hlavní postavu kuchyňskou chňapku a hudební hit z 80. let Nothing's Gonna Stop Us Now od kapely Starship. V krátkém klipu zjistíte, že slova “nic nás nezastaví” lze spojit i s přípravou na Vánoční večeři:

K dispozici je na jejich stránce i verze s titulky, která se hodí skvěle například pro studenty angličtiny:

I tato hlavní reklama pak má navazující reklamy s hlavní postavou (kuchyňskou chňapkou):

Další britský řetězec s potravinami je Sainsbury's. Letošní Vánoce se točí kolem toho, co si Santa dává na vánoční oběd. V reklamě vystupuje dokonce známý britský zpěvák Rick Astley:

Z Česka znáte i supermarkety Tesco. Jejich letošní vánoční reklama je o mladíkovi, který se stále brání podlehnout kouzlu Vánoc:

Britská společnost Barbour se specializuje na výrobu kvalitních odolných bund a doplňků (nepleťte si s britskou firmou Burberry) a pro letošní Vánoce spojili své síly s tvůrci známé série Shaun the Sheep.

Kromě značek Costa a Starbucks najdete v Británii i řetězec kaváren Caffe Nero, který byl založen v Londýně v roce 1997 (dnes už je ve více zemích). Jejich letošní vánoční reklama je o paní, která se nemůže dočkat Vánoc a odpočítává poslední dva dny, ale je teprve říjen…

Britský Lidl vsadil letos na zvířátka:

Boots je největší britský řetězec lékárenského zboží. Letos si klade otázku Who gives presents to Santa?.

Argos je britský řetězec, který prodává zboží všeho druhu online i offline. Jejich letošní vánoční video o tom, jak si hrají hračky:

Britská pobočka Amazonu si letos připravila mírně sentimentální reklamu:

Nezůstaneme ale jen ve Velké Británii. Na závěr jsou tady tři americké reklamy. První z nich je od společnosti Apple, která ukazuje, že i s iPhonem můžete udělat animovaný film:

Macy's je jeden z nejstarších amerických obchodních domů. Kolem Vánoc je tam samozřejmě spousta dětí a Santů.

No a pochopitelně nesmí chybět Coca Cola, o které se říká, že ve svých reklamách dala podobu Santovi. A opět ho tu máme a to hned v několika podobách:

Překlad:
  1. starší články však bylo nutno aktualizovat, některé reklamy tvůrci po určité době z YouTubu odstraní
  2. velké značky, nízké ceny
  3. Ty jsi koupila pro celou farmu značkové oblečení?
  4. Myslel jsem si, že letos nebudeme za dárky moc rozhazovat


Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Christmas TV ads (3)

Další várka anglických vánočních reklam, abyste se dostali do správné předvánoční nálady.

ALL LEVELS

Christmas TV ads (2)

Vánoce klepou na dveře a proto vám dnes opět ukážeme několik anglických televizních reklam, které vám snad navodí tu správnou atmosféru.

ALL LEVELS

Christmas TV ads (1)

Vánoce se nezadržitelně blíží a v hodinách angličtiny možná plánujete tematickou vánoční hodinu. K jejímu oživení můžete použít britské vánoční televizní reklamy, které jsou k dispozici na serveru YouTube.

Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Christmas TV ads (4) 1 754 Od chipmunk poslední příspěvek
před 5 měsíci