Help for English

Jaká je ideální doba pro výuku jedné lekce?

 

Docela by mě zajímalo, jaký je váš názor na to, jak dlouho je nejlepší se učit jednu gramatickou lekci aby žák dosáhl co nejlepších výsledků.

Respektive mi jde o to, jestli je lepší se třeba v jeden den teoreticky „naučit“ nějakou gramatiku, druhý den dejme tomu udělat pár testů a dále spoléhat na to, že se jí pořádně pochopím až praxí a jít hned na další látku, nebo se tou lekcí zabývat třeba týden, čtrnáct dnů, ať si myslím, že jí umim, nebo ne?

Vím, že hlavně záleží třeba na tom, kolik hodin v tom dnu se jí učim, na talentu apod, ale mě nejde ani tak o přesný počet dnů, jako spíš o názor učitele, který má v tom praxi.

Já bohužel nevim jak to chodí na školách a dělám to způsobem co jsem popisoval jako první a přijde mi, že umim jak se řiká „od každého něco a dohromady nic“ :)

Já bych dávala přednost pořádnému procvičení látky nejen pomocí testů, ale i konverzací. Po nějaké době bych se vrátila a znovu zopakovala a procvičila starší látku. Pokud se jazyk nepoužívá, zapomíná se. Je určitě důležité vracet se a znovu opakovat.

Moje osobni zkusenot je, ze kdyz se ucim gramatiku pro gramatiku, tak si z toho moc nepamatuju. Nejvic se mi osvedcilo ucit se gramatiku, kterou potrebuju. Napr. kdyz ctu knizku a porad vidim dokola nejaky gramaticky jevy a pak se na nej podivam do ucebnice, tak ho pravdepodobne uz nikdy nezapomenu. Ja osobne stavim uceni se anglictiny na konverzaci, psani a povidani.

Pokud ale jdes krok za krokem podle ucebnice, tak bych se u jedny lekce nezdrzoval zbytecne dlouho. Proste bez dal a kdyz narazis na neco, cemu nerozumis, tak se k tomu muzes v rychlosti vratit.

Schvalne si zkus koupit jednu knizku od Pinguin readers podle pokrocilosti tvoji anglictiny a uvidis, jak anglictina nabere uplne jiny smer a zjistis, ze po precteni nekolika knih se tvoje anglictina a predevsim slovni zasoba rapidne zlepsila.

Dobry je taky najit si kamarada (muze na tom byt s anglictinou klidne stejne jako ty) a povidejte si v anglictine. Zjistis, jak narazis na gramatiku, kterou potrebujes pouzit a bude te to nutit ucit se novou a vracet se ke stary.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.