Help for English

Jazykovka v Jablonci n/N

 

Za chvíli budu maturovat a potom bych chtěl zkusit jazykovku, ale výběr není jednoduchý, tak kdyby jste byli tak hodní a napsali zde pár vět o zkušenostech s danou školou (metody, přístup, dosažené výsledky,cena, osobní pocity …)byl bych vám moc vděčný.

No asi se to dalo čekat, že tu nebude moc lidí co mají za sebou jazykovku a ještě k tomu v Jablonci. Nevíte tedy kde bych mohl najít to co hledám ? Teda někde na webu. Obcházet všechny školy a ptát se cizích, kteří třeba ani nemají zájem něco sdělovat se mi moc nechce. :? Díky za všechny nápady.

Tak jinak. Myslíte si, že se jednoroční intenzivní studium v ČR pouze angličtiny (popřípadě dvou jazyků)podle vás vyplatí
:?:

Tak mám pocit, že nikdy nikdo o jazykovku v Jablonci nezavadil :-)
O jazykovkách v Jablonci taky nic nevím, ale řekla bych, že jazykovka se stejně vyplatí jen tomu, kdo nemůže nebo nechce vycestovat do zahraničí a navíc kdo má dobré finanční podmínky. Já osobně nejsem ani pro drahé kurzy – snad s výjimkou lekcí, ve kterých máš možnost skutečně aktivně mluvit s rodilým mluvčím, ale ty pak bývají opravdu drahé. Rozhodně bych být tebou dala přednost důkladnému samostudiu a následnému odcestování do Anglie nebo jiné anglicky hovořící země. Zkušenosti, které tam člověk získá, jsou nezaplatitelné – krom toho, když máš štěstí, tak se tam naopak dá vydělat slušný peníz. Asi nejlepší je využít možnosti odcestovat jako au-pair, případně jako house-keeper (pro toho kdo nemá rád děti nebo s nimi nemá žádné zkušenosti), protože ti odpadá mnoho starostí se sháněním práce a nejistého živobytí. Byla jsem v Anglii jen tři měsíce jako „au-pair“ pro psa a za tu dobu jsem se toho naučila opravdu dost. Kdyby ses chtěl třeba mrknout na možnosti, doporučuji agenturu Mossei (www.au-pair.cz).

Hurááááá :-D Nejdřív bych ti rád poděkoval za příspěvek už jsem přemýšlel o tom že napíšu ať to smáznou a teď ty ! Udělalo mi to fakt radost.

K tý jazykovce : já určitě nejsem nějak movitej, ale myslel jsem, že když neumim vůbec nic, že narozjezd dobrý, protože můžeš probírat látku s ostatními, když něčemu nerozumíš tak se máš koho zeptat navíc můžeš procvičovat a rovnou používat to co se naučíš, věuješ se tomu intenzivně a stejně jako v tom zahraničí, když si v tom každý den, tak by to mohlo mít efekt. Finance budu řešit samozřejmě prací, čímž nebude moc volnýho času na druhou stranu si snad vydělám víc než na školný. Po tý škole bych samozřejmě někam vyjel (nejen kvůli anglině), protože je jasný, že komunikace tam asi příliš nebude. Problém právě je s tím výběrem, protože jak už jsem psal nemam na vyhazování peněz z oken (a času nazbyt), takže vybrat to nejlepší. Na netu je to s informacemi o škole fakt slabota takže mi asi nic jinýho než návštěva nezbyde.

Jak sháníš někoho na pokec tak se zkusim poptat a nebo by si mohla zkusit někoho ve světě přes skype či něco podobnýho.

To jsem ráda, že jsi rád :-)
No, jestli máš pocit, že jsi s angličtinou takřka na nule, pak by asi nějaká jazykovka na rozjezd nebyla na škodu. A nejlepší způsob, jak se informovat, je asi skutečně na každou zvlášť zaběhnout, poptat se…
Možná bych se i zamyslela nad tím, jestli si nesehnat na rozjezd třeba studenta nebo někoho, kdo to má jako koníčka (z důvodů finančních). Všechno má ovšem své pro a proti. Na jazykovce se toho asi naučíš víc, právě proto, že jsi tam každý den, je to možná i zajímavější a máš lepší motivaci (když nic jiného, tak už jen ten pocit, žes do toho vrazil těžký prachy). Na druhou stranu individuální lekce jsou dobré v tom, že můžeš jet vlastním tempem a máš víc prostoru ke konverzaci.
Samozřejmě ale nejvíc záleží na tom, kolik toho chceš dát ze sebe a jak moc jsi ochoten se učit. Taky občas doučuju, tak vím, jak velké jsou rozdíly mezi někým, kdo se anglinu skutečně naučit chce a mezi tím, koho to nijak zvlášť nebere.
Jinak kdybys náhodou věděl o někom na to popovídání, tak bych byla moc ráda :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.