Help for English

rozdiely medzi urovnami

 

ahoj,
len zo zaujimavosti by som sa chcel spytat, ze kde su najvacsie a kde najmensie rozdiely medzi urovnami. (viem napr. ze z A1 na A2 sa uci asi dvakrat dlhsie, ako z nicoho na A1).
Osobne by ma hlavne zaujimalo, ze ci je vacsi rozdiel medzi FCE a CAE, alebo medzi CAE a CPE.

a ano, viem, ze je to subjektivne, ale aj tak :)

vdaka

to nam v hospode vysvetloval rodily mluvci, mezi FCE a CAE ukazal od stolu rukou asi 30 cm vzhuru a mezi CAE a proficiency sahl asi nejvic nahoru kam dosahne, takze asi velkej rozdil mezi temi 2 poslednimi.

Tohle je dost složitá otázka, ale vzhledem k tomu, že úrovně, na které se ptáte, jsou za 1) B2 vs. C1 a za 2) C1 vs. C2, bych odpověděl následovně:

Jen čistě logicky – podle mého soudu bude větší rozdíl mezi FCE a CAE, poněvadž srovnáváte ob úroveň (jinak by tu byla úroveň B3, kdežto CAE už je z rodiny ‚céček‘).

A k tomu druhému – má-li někdo CAE, pak bych řekl, že k CPE je třeba ještě prohloubit slovní zásobu a přijít co nejvíce do kontaktu s angličtinou ve všech podobách – tzn. psát, poslouchat, číst atd.

určitě je větší rozdíl mezi CAE a CPE..logicky srovnávat jenom úroveň jestli to je už B2 anebo už C1 je nesmysl…CPE je hodně těžké, ale spíš proto, že člověk musí mít hodně načteno, znát různé fráze, idiomy, hovorové věci, zvláštní vazby nebo těžší frázová slovesa.....musí mít už nějaký cit pro angličtinu v krvi.

no nahodou som narazil na odpoved z britishcouncilu, tak ju dodatocne dodam :-)

Certificate in Advanced English (CAE)
Candidates usually need to study for about two years after passing FCE to be successful at CAE.

Certificate of Proficiency in English (CPE)
This usually requires one year’s study beyond CAE.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.