Pomoc s FCE testem

Ahoj všichni, dělám si test odsud → http://www.flo-joe.co.uk/…s/3part2.htm

Mám k tomu pár otázek

1. V poslední větě v 1. odstavci nerozumím této části → time has a habit of speeding along faster
  2. Většinou si nejsem jistý překlady vět kde je TO BE například v 1. odstavci → In truth I was a little flattered to be asked… Je možné, že je to zkráceně THAT I HAS/HAD BEEN ASKED ve smyslu, že jsem byla požádána ??
  3. Ve 4. odstavci v první větě nerozumím tomu as it turned out to be a marvellous day.
  4. Ve 4. větě druhého odstavce nerozumím tomu I was up to the task.
  5. Ve 3. odstavci v poslední větě nerozumím tomu I have two all
  6. V 5. odstavci v poslední větě moc nerozumím tomu OF HAVING WITNESSED
  1. čas má ve zvyku letět rychleji, než když policejní auto chytá zloděje
  2. jistě – podměty obou vět jsou shodné, je to podmínková věta, můžeme použít zkráceně to + infinitive
  3. nemusela jsem se strachovat, protože to byl nakonec parádní den
  4. nevěděla jsem, jestli na to mám (na ten úkol): to be up the task = mít na to
  5. obzvláště pokud mám své dvě vlastní – to two jsou ty monsters, all of my own = své vlastní (jenom moje)
  6. no jo no, perfect -ing form … nerozumíš té větě – nedokážeš to přeložit, nebo chceš vysvětlit ten gramatický jev?

Bylo by fajn, kdyby sis řekl konkrétně u každé věty, zda chceš překlad nebo říct, o jakou gramatiku se jedná, nebo rovnou i vysvětlit (ono je to někdy na sakra dlouhý článek). :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.