Is studied?

V technických článcích, které jsme dostali ve škole k přečtení, se oběvují slovní spojení jako: “is studied”, “is introduced”, “is increased”. Jsem z toho zmatený, nemůžu to zařadit mezi běžně používané časy. Navíc se v textu střídají formulace “have been studied” a “is studied”. Použití “have been” chápu, ale s tím “is” si nevím rady. Může mi to někdo vysvětlit?

je studován je představován je zvýšen

? :-)

Doporučuji článek o trpném rodě.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 13 lety

je studován je představován je zvýšen

? :-)

Nemám problém s překladem. Ale proč je tam přítomný čas se slovesem s koncovkou -ed?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od orim vložený před 13 lety

Doporučuji článek o trpném rodě.

díky

trpný rod,jak naznačil orim.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od dratenicek vložený před 13 lety

V technických článcích, které jsme dostali ve škole k přečtení, se oběvují slovní spojení jako: “is studied”, “is introduced”, “is increased”. Jsem z toho zmatený, nemůžu to zařadit mezi běžně používané časy. Navíc se v textu střídají formulace “have been studied” a “is studied”. Použití “have been” chápu, ale s tím “is” si nevím rady. Může mi to někdo vysvětlit?

“is studied” – např. i “se studuje”

Podstata je: překládat normální angličtinu do normální češtiny :-)

English is studied on high school třebas?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 13 lety

English is studied on high school třebas?

on nejspíš drátenicek dodá své “is studied” verze :-)

http://helpforenglish.cz/…zky-in-on-at

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.