jaký správný čas

Mr Clark ______ in a bank for 15 years. mohu použít jak was working,tak i worked?

DÍky.

chybí kontext, pracuje? či pracoval? bude pracovat?

Ach omlouvám se.

But he found for himself a better job.

v tom případě worked ale podle mě nejlepší by bylo Mr Clark had been working in a bank for 15 year when he found himself a better job.

was working by šlo také ne?pro zdůraznění trvání?

PS:Souhlasím s vámi,předminulý by byl asi nejlepší,ale překvapuje mě,že tam neni uvedena.

Mr Clark ______ in a bank for 15 years. Then he found himself a better job.

a) worked
b) was working
c) has worked
d) works

1. je správně

To jste mohl napsat hned na začátku, Vy nás tak trochu zkoušíte, co? :-)

souhlasím se swimmerem, nejdřív chyběla druhá věta – beru, ale ta druhá doplněná věta nejdřív začínala But… a né Then… doporučuji po sobě číst (nic ve zlém)

A,to jsem přehlédl :-D

Alespoň o jeden gramatický jev navíc :-)

PS: zde je použit minulý čas proto,že ve druhé větě následuje jiný děj v minulosti,right? to swimmer:Jestli to tak berete :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 13 lety

A,to jsem přehlédl :-D

Alespoň o jeden gramatický jev navíc :-)

PS: zde je použit minulý čas proto,že ve druhé větě následuje jiný děj v minulosti,right? to swimmer:Jestli to tak berete :-)

Ano jsou to po sobě jdoucí děje v minulosti. was working by šlo třeba v této větě: Mr Clark was working in a bank when his friend offered him a job. TTT

Ano,proběhlo to v ději kdy on měl práci :-)

DÍky.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.