Verb Patterns

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně Verb Patterns neboli sloves, kdy se používá přítomný čas a kdy forma “ing”. Zítra píšeme test z angličtiny z celé lekce a je možné, že se tam právě toto objeví. Vím, že tu o nich máte velmi obsáhlý, podrobný článek, který si určitě velmi rád prostuduji, ale vzhledem k nedostatku času bych se chtěl zeptat, jestli na to neexistuje nějaký fígl, něco, co by mi jasně krátce vysvětlilo, kdy použít jaký tvar. Moc by mi to pomohlo. Děkuji

Průběhový- Něco se děje v určitou chvíli

I am writing a letter. Píši dopis.

Jasná budoucnost
I am seeing my mother tomorrow. Zítra jdu navštívit mámu (Je to 100%,Už to mám domluvené a jen tak to nezruším)

Prostý: Ten spíše vyjadřuje opakování děje,nebo že něco tak je. She works as a teacher=Pracuje jako učitel např.

I drink water every day=Piji vodu každý den.Opakovaný děj.

Nezahrnul jsem ale vše,myslím si,že ve škole po vás nebudou chtít složitejší věci :)

Kdyžtak mě někdo doplňte či opravte :)

cheerry, to je něco jiného

Nebo má na mysli

She prefers going to cinema. She wants to be a doctor.

?

Co todle? :)

infinitiv vs. gerundium – obecná pomůcka

Gerundium se často používá v případě, že činnost popisovaná druhým slovesem se odehrává před činností popisovanou prvním slovesem:

Infinitiv má opačné pravidlo: sloveso první se odehrává před slovesem druhým, časově jdou slovesa chronologicky po sobě

VL: v tom článku jsou nápovědy jak to poznat. Zas tolik jich není aby se to za dnešek nedalo zvládnou :-) Tedy aspoň některé tutovky. Pak třeba objevíš nějakou paralelu – třeba podobné významy slov.

Cherry: Ano, mám na mysli to druhé :-).

Děkuji

Hledat to až dnes je trochu pozdě. Kdyby se to šlo naučit přečtením dvou vět, tak tu nebude tak obsáhlý článek. Měl byste mít někde v učebnici seznam základních vzorců, tak se na něj mrkněte.

Tyto vzorce se bohužel musí naučit (:

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.