Němčina

Dle mého názoru není znalost němčiny žádné plus. Struktura německé věty (až na pár výjimek, které se dají zapamatovat) je podobná naší, takže pokud člověk má dostatečnou slovní zásobu, konverzace je lehčí. Zato anglická věta má jinou logiku. Teď jsem si vzpomněla, že o tom mluví Darren Crown (o rozdílech mezi angličtinou a češtinou) v bezvadné knížce Angličtina na rovinu. Nedávno jsem ji objevila v knihkupectví, mám ji k použití při cestování tramvají a velice se bavím (kromě toho, že se taky plno věcí dozvím).

Odkaz na příspěvek Příspěvek od dasado vložený před 13 lety

Dle mého názoru není znalost němčiny žádné plus. Struktura německé věty (až na pár výjimek, které se dají zapamatovat) je podobná naší, takže pokud člověk má dostatečnou slovní zásobu, konverzace je lehčí. Zato anglická věta má jinou logiku. Teď jsem si vzpomněla, že o tom mluví Darren Crown (o rozdílech mezi angličtinou a češtinou) v bezvadné knížce Angličtina na rovinu. Nedávno jsem ji objevila v knihkupectví, mám ji k použití při cestování tramvají a velice se bavím (kromě toho, že se taky plno věcí dozvím).

Rozhodně nesouhlasím. Německá gramatika je velmi podobná anglické, například jedná-li se o časy. Vzhledem k historickému vývoji angličtiny mají i dost podobných slov. Takže bych řekla, že znalost angličtiny určité ulehčení je…

pro jana1306: nějaké jazykové testy jsem našla i zde: http://de.bab.la/sprachtest/ některé jsou vtipné, ale težko říct, jestli k něčemu…

Mě naopak pomáhá angličtina při učení němčiny. :)

Sice jsem v němčině začátečník, ale přijde mi, že němčina má k angličtině dost blízko. Jak gramatikou, tak některými slovíčky. Ale berte můj názor s rezervou. Zatím jsem v němčině udělala jen pár drobných kroků.

Kde na internetu sehnat kvalitní německý slovník? Google Translator je sice super, ale nezobrazí mi člen podstatného jméno…

Odkaz na příspěvek Příspěvek od ProudToBeCzech vložený před 13 lety

Kde na internetu sehnat kvalitní německý slovník? Google Translator je sice super, ale nezobrazí mi člen podstatného jméno…

samozřejmě Lingea ! :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.