Rozdíl mezi slovy...

Ahoj. Snažím se najít nějaký rozdíl mezi slovy nasty, disgusting, repulsive, repugnant. Vím, že jsou to synonyma, ale vždycky tam nějaký drobný rozdíl je… Např. některé je více formální, více sprosté, více používané, nějaké se často pojí s určitým podstatným jménem atd… Poradil by mi někdo cokoliv, co by mi pomohlo si ty slova nějak odlišit? Za každou radu budu moc vděčný.

Ahoj, potřebovala bych vysvětlit jaký je rozdíl mezi need a need to. Kdy a s čím se to pojí, děkuju :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Boffin vložený před 13 lety

Ahoj. Snažím se najít nějaký rozdíl mezi slovy nasty, disgusting, repulsive, repugnant. Vím, že jsou to synonyma, ale vždycky tam nějaký drobný rozdíl je… Např. některé je více formální, více sprosté, více používané, nějaké se často pojí s určitým podstatným jménem atd… Poradil by mi někdo cokoliv, co by mi pomohlo si ty slova nějak odlišit? Za každou radu budu moc vděčný.

Podle Oxfordu je disgusting o něco silnější než nasty. Repulsive (rather formal) a repugnant (formal) jsou synonyma, přičemž repulsive je obvykle spojeno s lidmi, jejich chováním atp.
Mrkněte do výkladového slovníku (jsou i online verze), případně do slovníku kolokací, určitě tam něco najdete.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Bettyna vložený před 13 lety

Ahoj, potřebovala bych vysvětlit jaký je rozdíl mezi need a need to. Kdy a s čím se to pojí, děkuju :)

I need to + sloveso – I need to rest. I need to wash the dishes.
I need + podstatné jméno – I need some rest. I need any help.
Ještě jde s need použít gerundium (sloveso + ing), pokud něco potřebuje nějakou činnost, kterou někdo musí udělat. – The book needs revising.TTT

Děkuju! ;-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.