Kontrola - přítomný čas prostý/průběhový

Zdravím, prosím o kontrolu následujícího cvičení. Nejsem si úplně jistá použitím času v tučně označených místech. Děkuji :-)

Hi Jeremy,

Thanks for your email. Yes, I'd love to meet your friend from Mexico. Did you know that I am studying Spanish at the moment? It's a really good course! We do a lot of conversation practice every week, so my speaking is getting much better. Every day, I understand a lot more when my teacher is talking to me. The teacher is great. She's British, but she speaks Spanish really well. I can't write any more now because I am doing my Spanish homework!

See you soon, Marya.

Všechna tři místa OK :-)
(Před “but” čárka nebude.)

Prečo nemôže byť vo vete “We do a lot of conversation practice every week,” priebehový čas, nie je to dočasná aktivita ?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od orim vložený před 13 lety

Všechna tři místa OK :-)
(Před “but” čárka nebude.)

Děkuji, i za tu čárku, s tím mám trochu problémy :-)(thu) Ještě přemýšlím nad větou “I understand a lot more every week, when my teacher is talking to me.” Přítomný čas prostý by v tomto případě byl špatně? Chápala bych to, jako “pokaždé, když na mě učitel mluví”, čili nějaký opakovaný děj ;-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Ruen vložený před 13 lety

Děkuji, i za tu čárku, s tím mám trochu problémy :-)(thu) Ještě přemýšlím nad větou “I understand a lot more every week, when my teacher is talking to me.” Přítomný čas prostý by v tomto případě byl špatně? Chápala bych to, jako “pokaždé, když na mě učitel mluví”, čili nějaký opakovaný děj ;-)

Nemohlo by sa to vnímať ako fakt a preto jednoduchý prítomný čas ? Keď sa učiteľ so mnou rozpráva tak mu rozumiem. Je to fakt, je to pravda.

Prečo nemôže byť vo vete “We do a lot of conversation practice every week,” priebehový čas, nie je to dočasná aktivita ?

Dělejí to pravidělně každý týden, takže prostý.

Every day, I understand a lot more when my teacher is talking to me.

Přiznám se, že tady bych taky spíš volil prostý. Ten důraz na tu činnost mi tady přijde zbytečný.

Mňa poplietla tá španielčina. ak teda tomu dobre rozumiem tak kurz španielčiny je dočasná aktivita (I am studying Spanish) preto priebehový čas ale konverzácie majú pravidelne každý týždeň (We do a lot of conversation practice every week) preto jednoduchý prítomný čas ??? Tie konverzácie som preto chcel dať do priebehového času lebo som to považoval za dočasnú aktivitu ako ten celý kurz španielčiny.

Mňa poplietla tá španielčina. ak teda tomu dobre rozumiem tak kurz španielčiny je dočasná aktivita (I am studying Spanish) preto priebehový čas ale konverzácie majú pravidelne každý týždeň (We do a lot of conversation practice every week) preto jednoduchý prítomný čas ???

Ano, to je přesně ten důvod.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Petr Klug vložený před 13 lety

Dělejí to pravidělně každý týden, takže prostý.

Every day, I understand a lot more when my teacher is talking to me.

Přiznám se, že tady bych taky spíš volil prostý. Ten důraz na tu činnost mi tady přijde zbytečný.

Mně se zase zdá v této situaci lepší spíše ten průběhový, i když je tam every day.

Jinak bych volil spíše I am taking English.(namís­to study)

> >

Mně se zase zdá v této situaci lepší spíše ten průběhový, i když je tam every day.

Jde ale o opakující se činnost. Nemyslím si, že to, že je to v určitém časovém úseku, hraje roli. S průběhovým bych si to spíš vyložil tak, že je to otravuje.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.