Prosím o kontrolu těchto tří vět

1. Ty jsi vysoce ceněný člen naší společnosti.

You are highly (high-status) member of our company. (Před higly by prý něco mělo být, ale vůbec mě nenapadá co. :-( )

1. Pojď si s námi dát skleničku, zatímco se voda bude ohřívat. Have a drink with us while the water have got warm (se ohřeje) / will be warming (se bude ohřívat).
  2. Říkal jsem ti, že nemáš nastupovat do toho výtahu, když je přetíženy. Nemuseli bychom teď stát mezi patry. I told you that you were not to get in when the lift was overweighted-overloaded. We need not have been stuck between the floors now.
:-)
  1. You are a highly thought of member of our company.
  2. Have a drink with us while the water is heating up.
  3. I told you not to get in the lift when it was overloaded. We wouldn't have to be stuck between the floors now.

(needn't have se používa pro něco co bylo v minulosti zbytečné dělat viz článek)

Děkuji, moc!

Ve dvojce byla chyba budoucího času po časové spojce.

Ve větě třetí by se minulý infinitiv týkal zmařené minulosti a ne přítomnosti, jako je tady. Ta vedlejší předmětná ale není špatně, ne (…that you were not tu get in when…)?

“Highly thought of” je nějaké spojení? Nikdy jsem to neslyšela…

Ta vedlejší předmětná ale není špatně, ne (…that you were not to get in when…)?

Mohlo by to být i tak, ale nač tolik slov když to jde i s méně slovy…

They think very highly of him. = Mají o něm velmi vysoké mínění. Uznávají ho. Dáme to do trpného rodu a dostaneme He is very highly thought of.
Jistě jsou i další možnosti, např. a highly regarded member… / a highly respected member…

Odkaz na příspěvek Příspěvek od orim vložený před 13 lety

Ta vedlejší předmětná ale není špatně, ne (…that you were not to get in when…)?

Mohlo by to být i tak, ale nač tolik slov když to jde i s méně slovy…

They think very highly of him. = Mají o něm velmi vysoké mínění. Uznávají ho. Dáme to do trpného rodu a dostaneme He is very highly thought of.
Jistě jsou i další možnosti, např. a highly regarded member… / a highly respected member…

Děkuju moc, Orime.;-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.