Zdar, už v hodně hrách mi vrtá hlavou, proč když se někde píše třeba deset tisíc tak to v angličtině nenapíšou 10 000 ale píšou to jako 10k. Proč je tomu tak a co znamená to “k” ? Díky.
Zdar, už v hodně hrách mi vrtá hlavou, proč když se někde píše třeba deset tisíc tak to v angličtině nenapíšou 10 000 ale píšou to jako 10k. Proč je tomu tak a co znamená to “k” ? Díky.
Hry nehraju ale, ale k je kilo, tedy 1×10 na 3 tedy 1000 ne?
Přesně jak píše swimmer k je kilo tedy 1,000. Podobně M je mega tedy 1,000,000.
Aha, takhle to tedy je. Díky moc.
Přesně tak, v hrách jedině přes k . Ještě (i když to se v hrách zas tolik nevysytuje) když zahlídneš třeba 5k3, tak je to 5300.
Ale v hrách se to používá hlavně kvůli urychlení a jednoduchosti, stejně jako všechny chatový zkratky. Hlubší význam v tom není.
Díky za super doplnění.
To Onsatko: Na internetu jsem našel stánku se zkrácenými anglickými tvary, a tam se píše, že třeba 2k1 neni 2100, ale 2001. Je to pravda? http://www.noslang.com/…ionary/full/
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.