oprava textu

Mohli mi byste prosím někdo pomoci s vyhledáním případných chyb v textu? Děkuji.

The Mysterious Robbery

One evening last week , was robbed a bank, but it was very strange robbery, because the robber hadn´t stolen any money, however he had stolen an orange and two bananas . Some inhabitants say that was perhaps hungry.

The next day , was called one of the famousest detectives … Kamil Horodisky. He came to the place of the crime. There was everything like after the crime . There was a dish. From this dish the criminal had stolen the fruits. Next to the vessel was a full dish of charge . So the robber had stolen the fruits instead the money. It was raining during the crime .

Main traces were some long orange hairs and two big wet footprints on the floor . “It was an orangutan” he said after a while.

Zkuste to, prosím, nejprve sám a my vám to případně zkontrolujeme. Úkoly za nikoho neděláme.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 13 lety

Zkuste to, prosím, nejprve sám a my vám to případně zkontrolujeme. Úkoly za nikoho neděláme.

No to jsem zkusil a navíc to není úkol.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Šámot Kínžěv vložený před 13 lety

No to jsem zkusil a navíc to není úkol.

A co to teda je, kdyz ne ukol? Vypada to totiz jako ukol.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Karel vložený před 13 lety

A co to teda je, kdyz ne ukol? Vypada to totiz jako ukol.

Je to slohovka ze školy, kterou jsme psali a mně se zdá, že tam jsou chyby. Třeba “Some inhabitants say that was perhaps hungry.” Dal bych spíš “said”, případně “have said”, protože případ je už vyřešen.

Je to slohovka ze školy, kterou jsme psali a mně se zdá, že tam jsou chyby. Třeba “Some inhabitants say that was perhaps hungry.” Dal bych spíš “said”, případně “have said”, protože případ je už vyřešen.

oprava had said

Muze byt jak “have said” tak “said” jakozto i “say”. Vyznam je v tomto kontextu vicemene stejny.

No, abychom se dostali k těm chybám…

One evening last week , was robbed a bank, but it was very strange robbery,

Po PUČ na začátku následuje čárka, to je ok (i když samotné PUČ bych volila jiné, třeba last Tuesday), ale potom musí být a bank was robbed nebo – jestli se nemýlím – by šlo i nechat to, co jsi napsal ty, ale bez čárky, ovšem to už je pro pokročilý styl… Robbery bych tady brala jako počitatelné, takže se členem.

Some inhabitants say that was perhaps hungry.

Chybí tu podmět v druhé větě vedlejší.

The next day , was called one of the famousest detectives …

Stejný případ jako na začátku. One of the most famous detectives was called in – call (the police) in = zavolat policii apod.

From this dish the criminal had stolen the fruits.

From this dish patří na konec, nebo za něj patří čárka. Navíc bych místo criminal použila spíš suspect, protože criminal už je usvědčený.

Next to the vessel there was a full dish of charge change/coins.

So the robber had stolen the fruits instead of the money .

The mi přijde zbytečné, mluvím přeci obecně, vzal si radši ovoce, než peníze.

Main traces were some long orange hairs and two big wet footprints on the floor

Some se mi tu zdá zbytečné.

A tu slohovku jste už dostali opravenou?

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.