IELTS 6

Dobrý den. Na podzim budu dodělávat maturitu a pak by se chtěl vydat do pomaturitního ročníku z angličtiny (4. hodiny denně), ale zajímalo by mě jestli je možné praktického začátečníka (z angličtiny jsem proplouval) udělat za rok IELTS 6. Měl bych velký zájem studovat v zahraničí, ale moje mladistvá nerozvážnost mi udělala velké problémy s angličtinou. Má tu někdo zkušenosti?

Možné je všechno. Ovšem tohle je dost velké sousto. Za rok se stát z téměř začátečníka pokročilým studentem je hodně těžké (můj názor). To byste podle mě nemohl dělat nic jiného než angličtinu, a to denně. Ale tím vás nechci odradit. Ono tady záleží na více věcech, třeba jaké je vaše odhodlání, jak vás angličtina baví, co jste všechno ochoten pro ten skok udělat, kde a s kým (jaký učitel, jazykovka) se budete učit/připravovat, kolik času budete s angličtinou trávit…

Jojo, myslel jsem si to. Nevadí, aspoň budu mít pěknou motivaci a angličtina se nikdy neztratí.

Souhlasím s tím co napsala Lucka a ještě si myslím, že je také důležité, zda jste opravdu začátečník nebo už něco umíte. Přeci jen, i přes ne zrovna vysokou náročnost maturitních testů, se o složení pokoušíte a podle mého odhadu tam alespoň znalost na úrovni A2 člověk potřebuje.

Ano budu dělat maturitu z angličtiny, ale vybral jsem si tu lehčí verzi. Co jsme si to zkoušeli nanečisto tak jsem byl vždy a trošku nad limitem. Takže předpokládám 2–4 bych dostal. Ještě záleží co se naučím přes prázdniny. :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.