Doporučení ke studiu

Dobrý den Moc mě baví angličtina a v budoucnu bych se jí chtěl více zabývat. A právě proto jsem se začal učit anglicky aktivněji, než jenom ve škole… Nyní chodím na gymnázium a v minulém roce byla úroveň mé angličtiny B1, myslím si, že jsem se za uplynulý rok výrazně zlepšil, zůčastnil jsem se i Anglické olympiády ( a umístil se). Chtěl bych se Vás zeptat na nějaká doporučení, jak se zlepšit v angličtině. Na začátku prázdnin jsem si koupil učebnici gramatiky ( Grammar in Use – od nakladelství Cambridge), každý den se učím hodinu angličtinu a sleduji seriály a filmy v originálním znění( s cz. titulkama). Každý rok jsem alespoň měsíc v zahraničí.

Mohli by ste mi prosím napsat další doporučení, jak se mohu zlepšit v angličtině ? Mnohokrát děkuji Pěkný den

hlavne nepozreaj tie serialy s cz titulkami ale eng…

Přesně tak, filmy a seriály doporučuju hlavně s anglickými titulky. S českými to opravdu moc nemá smysl, podvědomě se pak k tomu upneš tak, že EN vůbec nevnímáš. ;)

Poté doporučuju videa na youtube.com skrze gramatiku a slovní zásobu – do rodilých mluvčích. Třeba engvid.com je perfektní, jsou to sice kanaďani, ale co vím, tak neučí nic, co by bylo jen kanadskou angličtinou.

Učebnice: já jsem si zakoupil v minulosti pár českých knih, blbost. Doporučuju Oxford Collocations dictionary (online verze: www.ozdic.com ), Oxford Learner's Thesaurus a Longman Exams Dictinary. Všechny mají tady na hfe recenzi. Mám je všechny zhruba dva týdny a každým dnem s nima ležím a učím se, neměl jsem v rukou jiné podobné knížky, ale tyhle jsou opravdu skvělé.

Dobře, tak mnohokrát děkuji za Vaše rady…

diky, super stranky. porad se ucim :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.