Člen "the"

Ahoj. Mám drobný problém. Když bych chtěl mluvit o politické straně amerických Republikánů, použiji zde na konci “s” pro množné číslo, tzn. the Republicans/ či nikoliv? Dle English Grammar se člen používá “we use the with plural names of people and places”, např. The Taylors, the Johnsons, ale na druhou stranu kniha také tvrdí, že “note that we say the poor (not the poors), the young, the sick, the rich atd. Slovo "republikánský” je přeci přídavné jméno a zároveň se jedná o jméno podstatné. A to mi dělá poněkud zmatek v tom, čím se mám zde řídit…

The Republicans je spravne.

Ako vravis, ide tu o podstatne meno, takze ‘s’ na konci je v poriadku.

V pripade ‘poor’ (napriklad) sa jedna o pridavne meno cize ‘chudobni’ v zmysle ‘chudobni ludia’ by bolo THE poor. Nejedna sa o podstatne meno, kedze veta ‘He is a poor’ (s neurcitym clenom) nie je standardna.

Takže chápu-li to správně, v tomto případě je určující ta první poučka, tzn. “we use the with plural names of people and places”?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Salamo vložený před 12 lety

Takže chápu-li to správně, v tomto případě je určující ta první poučka, tzn. “we use the with plural names of people and places”?

Neviem, ci by som aplikoval prave tuto poucku. ‘THE’ Republicans/De­mocrats je bezne pouzivane v politickych relaciach/dis­kusiach atd. Jedna sa o politicku stranu teda The Republican Party / The Republicans

Priklady, ktore si uviedol ty (The Taylors/The Johnsons) su priezviska, pri ktorych ked pouzijes the a das ich do pluralu, znamena to, ze sa tym mysli cela rodina (Taylorovci/Joh­nsnovci atd.) V pripade The Republicans sa vsak jedna o konkretnu politicku stranu, preto ten urcity clen.

Jistě, tomu všemu rozumím. Já se v případě užití the, mimo jiných pravidel, řídím tou poučkou o přídavných jménech (the poor atd.), pak tou, kde jsem zmiňoval the Johnsons a ještě vím, že u některých národů lze the použít k označení celého národa, např. the French, the British, the Chinese. Mě šlo jen o to, jak logicky přijít na to, zda tam tedy použít to “s” na konci či nikoliv. Tak nějak to nechci chápat na polovic.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.