Cambridge Grammar for CAE and Proficiency

Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s učebnici Cambridge Grammar for CAE and Proficiency. Připravuji se na zkoušky CAE. Čtu hodně knihy v originále, poslouchám a mluvím. Chci se tedy při přípravě na zkoušku zaměřit na gramatiku a projet co nejvíce cvičných testů. Tuto knihu zde na fóru moc lidí nedoporučuje a tak by mě zajímalo jaké s ní máte zkušenosti či jakou jinou byste mi tedy doporučili? (kromě Destination – ty nějak moc nemusím). Děkuji

Jestli myslíš tuto knihu, tak tu mám taky – zatím jsem zkoušku nedělala, ale na FCE jsem se přpravovala se stejnou knihou pro FCE a udělala jsem to v pohodě. Mně osobně vyhovovala, i když je to vyloženě kniha zaměřená na gramatiku – to psaní ti asi nikdo zadarmo nezkontroluje, ale to už je “riziko podnikání”. Marek Vít jí dává 80% a to jen proto, že mu tam chybí výstupní test – tím se ale dá považovat samotná zkouška – taky riziko podnikání, I know :-) Já osobně jsem s ní spokojená. Ale nespoléhám se jen na tu knihu, dělám ještě testy ze Swana. To je teprve mazec. :-D

Já bych spíše volil tuto řadu.

Toto je recenze pro FCE, ale CAE/CPE mají taky.

Měl jsem totiž kdysi Cambridge v ruce, a pamatuju, že mi nějak “nesedla”. Naopak Longman mi sedl výborně :-)

Bezva, děkuju za radu. Kouknu se tedy spíše na tu řadu, co doporučuje Roman. Vy jste se taky Romane na CPE připravoval touto řadou?

Lucko, děkuji za doporučení těch testů ze Swana. Mám gramatiku Practical English Usage, ale že jsou i testy jsem nevěděla. Jinak co se týče toho psaní tak je to většinou blbý, že to nemá kdo zkontrolovat no. Ale teď o víkendu se na mě usmálo štěstí a seznámila jsem se s Američankou co tu žije 6 let. Ptala jsem se jí jestli také doučuje angličtinu a říkala jí, že se připravuji na CAE, takže by se mi hodilo s někým mluvit. Nakonec mi navrhla hodiny angličtiny za hodiny češtiny, tak teď mi aspoň někdo bude moct zkontrolovat psaní :-D

Tak to je super! Přeji hodně štěstí! :-)

Ja bohuzel CPE nemam, ale pripravoval jsem parkrat nekoho na FCE prave z recenzovane ucebnice.

Takže tedy myslíte, že ta o úroveň výš bude taky tak dobrá? Ještě vím o Destination, ale ta mě nějak moc nenadchla.

Myslím, že ano. Nicméně Destination je taky super. Cambridge bych řadil na 3. místo… :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Martina vložený před 12 lety

Bezva, děkuju za radu. Kouknu se tedy spíše na tu řadu, co doporučuje Roman. Vy jste se taky Romane na CPE připravoval touto řadou?

Lucko, děkuji za doporučení těch testů ze Swana. Mám gramatiku Practical English Usage, ale že jsou i testy jsem nevěděla. Jinak co se týče toho psaní tak je to většinou blbý, že to nemá kdo zkontrolovat no. Ale teď o víkendu se na mě usmálo štěstí a seznámila jsem se s Američankou co tu žije 6 let. Ptala jsem se jí jestli také doučuje angličtinu a říkala jí, že se připravuji na CAE, takže by se mi hodilo s někým mluvit. Nakonec mi navrhla hodiny angličtiny za hodiny češtiny, tak teď mi aspoň někdo bude moct zkontrolovat psaní :-D

Hm taky jsem netušil, že k PEU existuje tomu existuje soubor diag. testů. Marek V. je hodnotí pouze 85%, proč?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od swimmer vložený před 12 lety

Hm taky jsem netušil, že k PEU existuje tomu existuje soubor diag. testů. Marek V. je hodnotí pouze 85%, proč?

To netuším, já tu knížku miluju a nenávidím dohromady (když mi nevyjde nějaký ten test a zjistim, kolik toho neumím!). :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.