As I was saying..

As I was saying…As I said before…Like I said before…

Ahoj. Která z těchto vět je správná (je-li nějaká)? Je v nich případně nějaký rozdíl?

“That reminds me” “Speaking of sth” Tyhle dvě fráze mi připadají zaměnitelné, napojují témata na sebe. Jsou nějaká specifika jejich použití?

Díky za odpovědi.

K prvnímu dotazu: Správně je LIKE I said before, s průběhovým časem to opravdu nejde. Myslím ale, že s AS je to také možné.

Odpověď na druhý dotaz bohužel neznám, ale jistě Vám poradí někdo zkušenější.

As I was saying…As I said before…Like I said before…

Všechny 3 jsou správně. ;) Pokud bych je měl seřadit podle četnosti používání tak bych je seřadil následovně:

1. As I said before / As I was saying
  2. Like I said before

Oba výrazy s as jsou ok.

Like i said se více používá v AmE a v mluvené řeči. V britské angličtině v psané podobě je považováno za chybu – bacha na eseje, zkoušky BrE.

Druhý dotaz: záleží na kontextu, někdy se více hodí jeden, jindy druhý. Ale jinak jsou oba v podstatě zaměnitelné.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 12 lety

Oba výrazy s as jsou ok.

Like i said se více používá v AmE a v mluvené řeči. V britské angličtině v psané podobě je považováno za chybu – bacha na eseje, zkoušky BrE.

Druhý dotaz: záleží na kontextu, někdy se více hodí jeden, jindy druhý. Ale jinak jsou oba v podstatě zaměnitelné.

Já bych totiž normálně dal Like I said jako suverénně nejpoužívanější. JJ eseje a zkoušky na ty bych zapomněl. :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od swimmer vložený před 12 lety

Já bych totiž normálně dal Like I said jako suverénně nejpoužívanější. JJ eseje a zkoušky na ty bych zapomněl. :-)

Já to taky říkám nejvíc… Tohle info jsem “vygůglila”. Nu což, každý jazyk má takovéhle jevy, češtinu nevyjímaje.

Omlouvám se za částečnou mystifikaci. :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.