other - the other v příkladu

Mám větu: These people have blue skin. We should let them get in touch with other sufferers..

Kámen úrazu je v tom, zda použít other sufferers nebo “the other sufferers”. Těch lidí je sice omezený počet (the), ale na druhou stranu počet neznámý. V rychlosti jsem se ptal kolegy Brita, a on jen zmínil, že "other sufferers by mohlo znamenat jakýkoli jiní pacienti (třeba s rýmou). Tedy the?

Kolega Brit má pravdu. Tím the upřesníš, jaké pacienty mášt na mysli.

No jo, ale teď jsem se ptal na SE a tam to vidí zase naopak: It's fairly obvious “other sufferers” means others suffering from the same condition, so there's no semantic (or grammatical) reason to require an article. If you do include it, the implication is that the writer has a specific group of “other sufferers” in mind (and, to a lesser extent, an implication that those are all the other sufferers).

EDIT: Pridal jsem vetu do prvniho prispevku.

Hm. Je zajímavé, že oba dva pohledy mi dávají smysl. Tak nevím. :-?

Já se přikláním k větě bez “the”.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Chocolatka vložený před 12 lety

Já se přikláním k větě bez “the”.

So do I.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.