Jsem hloupá?

Dobrý den, angličtinu už mám od 4. třídy základní školy, ukončila jsem střední školu a letos jsem nastoupila na jeden rok do jazykové školy na pomaturitní studium angličtiny… Přijde mi, že rozumím celkem dobře a čtení mi také moc problémy nedělá, ale mluvení a psaní je strašné. Nedokážu se skoro vůbec vyjádřit. Připadám si hloupě, i když ve třídě jsme na tom všichni tak nějak stejně. (Byla jsem zařazena do skupiny B2).

Koukám na filmy a seriály v angličtině s anglickými titulky, poslouchám písničky, čtu si na internetu nějaké články v Aj atd. Ale to mluvení a psaní nevím jak zlepšit. Vždy, když mám něco říct nebo napsat tak se mi celá gramatika plete a já se do toho akorát zamotávám a pak si přijdu trapně, že něco říkám špatně. (jinak s gramatikou problémy moc nemám, ale jak ji mám použít v praxi a ne jen v nějakém cvičení, tak je to horor)

Chtěla bych příští rok složit úspěšně zkoušky FCE, ale bez toho psaní a mluvení to bohužel nejde :( NEvím co mám dělat.

Je nějaký způsob jak se zlepšit v mluvení a psaní?

Angličtinu mám opravdu hrozně moc ráda a ráda se jí učím a chci se v ní pořád zlepšovat, ale nevím jak zlepšit psaní a mluvení. :(

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucienne94 vložený před 12 lety

Dobrý den, angličtinu už mám od 4. třídy základní školy, ukončila jsem střední školu a letos jsem nastoupila na jeden rok do jazykové školy na pomaturitní studium angličtiny… Přijde mi, že rozumím celkem dobře a čtení mi také moc problémy nedělá, ale mluvení a psaní je strašné. Nedokážu se skoro vůbec vyjádřit. Připadám si hloupě, i když ve třídě jsme na tom všichni tak nějak stejně. (Byla jsem zařazena do skupiny B2).

Koukám na filmy a seriály v angličtině s anglickými titulky, poslouchám písničky, čtu si na internetu nějaké články v Aj atd. Ale to mluvení a psaní nevím jak zlepšit. Vždy, když mám něco říct nebo napsat tak se mi celá gramatika plete a já se do toho akorát zamotávám a pak si přijdu trapně, že něco říkám špatně. (jinak s gramatikou problémy moc nemám, ale jak ji mám použít v praxi a ne jen v nějakém cvičení, tak je to horor)

Chtěla bych příští rok složit úspěšně zkoušky FCE, ale bez toho psaní a mluvení to bohužel nejde :( NEvím co mám dělat.

Je nějaký způsob jak se zlepšit v mluvení a psaní?

Angličtinu mám opravdu hrozně moc ráda a ráda se jí učím a chci se v ní pořád zlepšovat, ale nevím jak zlepšit psaní a mluvení. :(

Nejste! V žádném případě! Podle mého osobního názoru jste na nejlepší cestě se stát znalcem angličtiny! Nebojte se, to je taky tím zářím a celotýdenní výukou angličtiny…ono se to poddá. Hlavně nezoufejte a učte se a učte se. FCE bude, bez obav! Mluvení s psaním jsou aktivní dovednosti a jak Vás pozoruji v češtině tak holt to, co zatím umíte anglicky nestačí na vyjadřování se pomocí Vaší chytré hlavy. To bude asi Váš problém.Čili se pořádně a pravidelně učte a začas budete mít v kapse větší kalibr než nějakou FCE!;-)

Praktické tipy jsou například zde: http://www.helpforenglish.cz/…-to-speaking

Buďte ráda, že jste ve škole a máte příležitost mluvit a psát. Skoro bych vám záviděla :-) Kdyby vám to bylo málo – jsou různé webové stránky pro samouky, kde si můžete nahrát svoji výslovnost nebo napsat pár vět na dané téma a nějaký rodilý mluvčí vám to opraví – např. Livemocha nebo EnglishCentral. Hodně štěstí a dívejte se na to z té lepší stránky – když se zakoktáte ve dvaceti ve škole, není to tak zlé, jako koktat ve čtyřiceti na pracovním pohovoru.

V jednom kurzu B2 většina účastníků (5 ze 7) měla problémy s mluvením. Přesto dávali důrazně najevo, že v hodině preferují jakékoliv jiné aktivity než mluvení. Ti byli hloupí, dochodil jsem „pololetí“, když už jsem to zaplatil, a rozloučil se.

Na EngVid.com (myslím) říkali, že naučit se mluvit čtením je stejné jak zlepšit svoji tenisovou hru sledováním Wimbledonu v televizi. Takže nic jiného než hledat příležitosti k mluvení Vám bohužel nezbývá. NIKDO nezačne mluvit bez chyb!!

Jak odbourat psychickou bariéru mluvím „gramaticky špatně“ nevím, snad začít psaním u kterého se snažit simulovat časový stres mluvení. OPAKOVAT si, že nejde o formu ale o to domluvit se. Zrovna minulý týden jsem v půli věty zjistil, že nakonec říkám něco trochu jiného, než jsem na začátku chtěl a místo minulého jsem měl použít předpřítomný. Když jsme končili jednání, tak mě rodilý mluvčí pochválil za angličtinu, přestože má gramatika a český akcent jsou děsné, ale vyřešili jsme co bylo potřeba.
Zde v sekci Tipy a Triky nejen ten speaking ale i popis obrázku.

Zde: http://www.breakingnewsenglish.com/all.html máte archiv článků. Když kliknete na konkrétní odkaz, tak v levém horním rohu máte LISTEN a pod ním odkaz na stažení MP3, pak PRINT kde lze stáhnout návazné aktivity v pdf. V tomto pdf důrazně přeskakujte cvičení, která nevedou k „vlastní tvorbě vět“ a dělejte ty ostatní, přestože jsou pro dva studenty.
Teda ono na tom webu je toho je podstatně víc, od cca 2012 někdy i UK / US verze MP3, reading různou rychlostí, poslední dobou i více úrovní atd.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Ing. Tomáš Smutný vložený před 12 lety

Nejste! V žádném případě! Podle mého osobního názoru jste na nejlepší cestě se stát znalcem angličtiny! Nebojte se, to je taky tím zářím a celotýdenní výukou angličtiny…ono se to poddá. Hlavně nezoufejte a učte se a učte se. FCE bude, bez obav! Mluvení s psaním jsou aktivní dovednosti a jak Vás pozoruji v češtině tak holt to, co zatím umíte anglicky nestačí na vyjadřování se pomocí Vaší chytré hlavy. To bude asi Váš problém.Čili se pořádně a pravidelně učte a začas budete mít v kapse větší kalibr než nějakou FCE!;-)

Perfektne vyjadrené, dokonca to aj mňa nakoplo a trochu viac motivovalo :evil:

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.