Help for English

AJ - konverzace

 

Potřebovala bych poradit. Učím AJ konverzaci na ekonomce (studenti 20 – 23 dejme tomu) a potřebovala bych poradit s nějakým tématem na příští hodinu. Může se to týkat poměrně čehokoliv, ani to nemusí být ta ekonomie, ale jde o to, aby to bylo něco zajímavého, o čem budou rádi diskutovat. … nemáte někdo nějaký nápad? Je to moje první hodina s touto třídou, takže neznám jejich záliby a nechce se mi hned dávat jako téma třeba politika, aby se mi tam nepoprali :D a zároveň nechci dávat “nudu” typu film, knihy (ačkoliv vím, že jsou to dobrá témata, každý se může zapojit, tak to není úplně to, co bych si představovala)

děkuju

Vztahy kluci holky / svatba ano nebo ne / kdy děti / pohodlnější žít sám nebo s někým / kariéra nebo rodina / škola: kvůli titulu nebo vědomostem / kvalita českého školství / kultura: lepší české nebo zahraniční filmy, knihy, časopisy

:)

Když nevím, o čem konverzovat, každému studentovi přidělím jedno slovo a řeknu, že má v souvislosti s ním vytvořit pár vět. Mluvit může o čemkoli. Zadám například AUTO a je na studentovi, jestli bude vyprávět nějaký příběh, který se mu s autem stal, nebo jestli bude komentovat nedostatek parkovacích míst ve městě a podobně. U studentů, kteří mají tendenci odpovídat dvouslovnými holými větami, ještě připomenu, že jako výstup očekávám pár rozvitých vět.

Pokud máte někdo tip na učebnici konverzace s originálními nápady, ......sem s ní :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.