Talk about ....!

Talk about honesty! Talk about the hiding in plain sight! Frekventovaný obrat „Talk about …!“ mi dává stále zabrat. Prosím o tipy na univerzální překlad.

Tomu říkám poctivost. (myšleno ironicky)

I když u druhé vaší věty mne žádný pěkný překlad nenapadá. Možná proto, že in plain sight je idiom a to hide jde vlastně proti tomu in plain sight

„Tomu říkám …“ je dobrá varianta. Nic univerzálního asi neexistuje.

Konkrétně v případě „Talk about the hiding in plain sight!“ jsem „Talk about“ v překladu nakonec vypustil: „Pravda se nejlépe skryje tam, kde ji je nejvíc vidět! Důkaz, že muž zodpovědný za holocaust, byl britský agent, je na regálech knihkupectví již od roku 1996.“

Dík

Odkaz na příspěvek Příspěvek od pavelurbancik vložený před 12 lety

Konkrétně v případě „Talk about the hiding in plain sight!“ jsem „Talk about“ v překladu nakonec vypustil: „Pravda se nejlépe skryje tam, kde ji je nejvíc vidět! Důkaz, že muž zodpovědný za holocaust, byl britský agent, je na regálech knihkupectví již od roku 1996.“

Dík

No paráda, mne nenapadl kontext, ale to tam sedí. Tak tomu se říká pravda, která se skryje…

Dík

Jen si dovolím češtinářskou drobnost, za slovem “holocaust” nemá být čárka.

Díky

Talk about honesty! Talk about the hiding in plain sight! Frekventovaný obrat „Talk about …!“ mi dává stále zabrat. Prosím o tipy na univerzální překlad.

“Talk about the hiding in plain sight!”

Podle mě by to mělo být bez členu “the”.
http://www.helpforenglish.cz/…v-anglictine

A překlad mě napadá “Tomu říkám schovávat se všem na očích!”

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.