Betty Azar Grammar series

Koukala jsem, že Roman Svozílek vychvaluje gramatiky od Betty Azar a zvažuji jejich koupi. Na netu jsem našla pdf pouze té basic ale potřebovala bych ty vyšší. Nevíte někdo třeba o nějakém odkazu kde se dají stáhnout? Vlastním už doma EGU, Practical English Usage, Grammar and Vocabulary for CAE. Myslíte, že už to je zbytečná investice? :-D

Takových učebnic… :-) Myslím, že investice do Betty Azar není zbytečná, ale přemýšlím, zda ji potřebuješ. Myslím, že tohle by ti mělo stačit, když si uděláš cvičení tady na stránkách a pak na nějakých jiných online… O tom, že by se daly stáhnout vyšší verze, bohužel nevím. (Já tedy nevěděla ani, že se dá stáhnout ta basic, já ji mám knižně.)

(Já tedy nevěděla ani, že se dá stáhnout ta basic, já ji mám knižně.)

Stahnout se da skoro vsechno, clovek jenom musi vedet kde. A v prpade knizek atp. je to zcela legalni (byt nemoralni) pokud to ma clovek pro vlastni potrebu.

Taky zvažuji, že bych si koupila tuhle gramatiku. Jsem ale trochu zmatená, chtěla bych tu prostřední úroveň a na netu jsem našla několik knih vypadajích dost podobně (černá, Fundamentals of english grammar)..na některých je volume A, volume B, na některých workbook, u některé píšou klíč, u jiných ne. Je to pořád ta samá učebnice v různých edicích? Taky mě dost překvapilo, že černá verze stojí skoro 2× tolik než červená a modrá..tak zvažuji, zda si nekoupit raději tu modrou? Moje úrověň aj je někde na pomezí mezi B1-B2. Děkuji za radu.

Černá je intermediate. Víte, já si myslím, že je asi nejlepší si zajít do knihkupectví a prostě se přesvědčit sám/sama. Chcete se s tou knihou posunout dál, nebo spíš procvičit to, co už umíte?

Pokud si dobře pamatuju, tak volume A a B je v podstatě první a druhá polovina workbooku. Dá se koupit ale celý komplet. Možná se dá koupit i učebnice rozdělena na A a B.

Ve workbooku je ještě více cvičení než v učebnici a žádné vysvětlování (ten existuje s klíčem i bez).

Jsou verze s klíčem nebo bez klíče.

Pak je učebnice pro učitele s klíčem, nebo tak něco, nebo jen brožura, která je vlastně jen klíč ke cvičením.

Jinak červená je pro začátečníky, černá pro středně pokročilé a modrá pro pokročilé.

A ano, taky jsem byl nedávno v šoku, když jsem se na netu díval, kolik ta černá teď stojí. Já ji kupovala před lety snad za 300 nebo 400. Navíc mně přišla druhá edice, kterou mám, lepší než třetí, která se teď už roky prodává…

Děkuji za odpovědi. Chci si zopakovat, co už umím plus se posunout dál a vlastním už modrého Murphyho…takže asi sáhnu zase po modré, atˇ mi ladí barvy :) Doufám, že s pomocí stránek HFE se brzo dostanu na úroveň pokročilých. :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.