1 Zkus ten článek přepsat, třeba ho přijme. 2 Pokusím se dostat na ten seminář, ale asi už nebude místo
Ad 1 Trying rewrite this article, Ad 2 I try to come to seminar, but it will be sold out.
může to tak nějak být? děkuju ![]()
1 Zkus ten článek přepsat, třeba ho přijme. 2 Pokusím se dostat na ten seminář, ale asi už nebude místo
Ad 1 Trying rewrite this article, Ad 2 I try to come to seminar, but it will be sold out.
může to tak nějak být? děkuju ![]()
1. Try rewriting the article.
1. Try rewriting the article.
jj rozumím, díky
Když nevím, jak to dopadne, tak dam Try a sloveso poté je v gerundiu,
ano? ![]()
I'm trying to learn English.
Katy tried to forget about him, but it was impossible. → nevedela ako to dopadne, no pokúsila sa o to aj napriek tomu, že to bolo náročné a ťažké, ale neuspela
If you can‘t sleep, try counting sheep or drinking hot milk. → skús niečo, či to zaberie (experiment), malo by sa to podariť, ide nám o výsledok (ako dlho to potrvá kým zaspíš apod.)
jj rozumím, díky
Když nevím, jak to dopadne, tak dam Try a sloveso poté je v gerundiu, ano?
jop ![]()
a ještě jsem se chtěl zeptat: Simone defended their going to Tahiti by to
argue/ arguing- Dal jsem “To Argue” s tim, že jsem myslel, že spojka by
se pojí s infinitivem. Ona se pojí s Gerundiem? Diky ![]()
a ještě jsem se chtěl zeptat: Simone defended their going to Tahiti by to argue/ arguing- Dal jsem “To Argue” s tim, že jsem myslel, že spojka by se pojí s infinitivem. Ona se pojí s Gerundiem? Diky
Áno, spája sa s gerundiom
. O tom ako a kedy sa GERUNDIUM
používa, nájdete veľmi pekne vysvetlené v jednom HFE článku
(kliknite TU)
Jedno z použití GERUNDIA je teda práve po PREDLOŽKÁCH:
- I'm not too keen on going to Denver.
- However, have you thought about what your next steps might be after leaving?
- You don't have to win by arguing.
BY môže byť iba predložka a príslovka.
Vo vašom prípade nie je BY spojka, ale predložka, ktorá
znamená “pomocou čoho (= s použitím čoho)”. A tak niet pochýb
o použití gerundia
.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.