Present perfect-mrtvý/živý autor

Dobrý den,

Jen se chci ujistit, když se mluví například o tom, kolik knih vydal který spisovatel, tak rozhoduje to, jestli je daný spisovatel ještě živý, že? Myslím tím:

Shakespeare wrote many different plays. Viewegh has written many books.

Je to takto dáno, protože Shakespeare už toho víc nenapíše, kdežto Viewegh by mohl, že?

Ano. Je to i zde v nejakem clanku o predpritomnem case.

Děkuji, už jsem to našla, ale nevím, jak se mažou příspěvky 

Neni treba mazat, v budoucnu by se nekdo se stejnou otazkou zde mohl dostat skrze vyhledavani. To se vsak pravdepodobne nestane, a to z duvodu nic moc nerikajiciho nazvu vlakna.

že mě musí furt někdo něco vyčítat … člověk aby se bál sem napsat příspěvek, co když napíše jedno slovo špatně? beztak si myslí, že by zde mohla být možnost příspěvky mazat, případně upravovat názvy nicneříkajících vláken, abych mohla své omyly napravit

To je pravda, ta moznost tu bohuzel neni. Tak alespon pro priste. Urcite neni duvod bat se psat, dotazy jsou zde v 99% zodpovezeny; jen pokud mozno s trochu specifictejsim nazvem prispevku. Jeden z nejhorsich nazvu prispevku je napriklad “preklad”. Jako dobra volba se jevi v nazvu prispevku pouzit celou nebo alespon cast problematicke fra­ze.

PS: Taky je to dobre pro tazatele, nekteri lidi zde na foru totiz kdyz vidi nazev typu “preklad”, tak ani na nazev takoveho vlakna nekliknou.

Když mi napíšete, jak své vlákno chcete přejmenovat, udělám to za vás. Vlákno mohu i smazat, pokud si to vyloženě přejete. Stačí zažádat, buď přímo ve vláknu nebo přes soukomou zprávu, což je trochu jistější, protože ne vždy pročítám všechna vlákna. 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 12 lety

Když mi napíšete, jak své vlákno chcete přejmenovat, udělám to za vás. Vlákno mohu i smazat, pokud si to vyloženě přejete. Stačí zažádat, buď přímo ve vláknu nebo přes soukomou zprávu, což je trochu jistější, protože ne vždy pročítám všechna vlákna. 

Tak k tomuto vláknu prosím napište: present perfect – mrtvý vs. živý autor  Děkuji

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.