Předpřítomný čas

Čaute, mám zadání úkolu : This time you have to write question with HOW LONG. Týká se to předpřítomného času a mám rozhodnout, kdy zde bude continuous a kdy simple. Například .: Jim is learning Chinese. How long has he been learning Chinese? Pokud to dobře chápu, je zde continuous, protože se ji učí delší dobu. Ovšem nechápu, proč je v této větě simple .: I know Bob. How long have you known Bob? Kdy se u otázek s HOW LONG použije průběhový a kdy ne? Poraďte mi, jsem v koncích a nemůžu v tom najít nějaké logické řešení… 

Práve v tomto článku je použitý príklad know a knowing a tiež vysvetlené čo je správne a čo nie a prečo : Předpřítomný průběhový čas A určite pomôže aj tento článok o stavových a dynamických slovesách :
Stavová a dynamická slovesa

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Mycroft vložený před 12 lety

Práve v tomto článku je použitý príklad know a knowing a tiež vysvetlené čo je správne a čo nie a prečo : Předpřítomný průběhový čas A určite pomôže aj tento článok o stavových a dynamických slovesách :
Stavová a dynamická slovesa

děkuji moc:)

Otázka dynamických a stavových sloves vše ve článcích 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.