Kontrola

Dobrý den, je tato věta správně? Exactly which animals will you want to search there? Děkuji.

Není. Správně může být např. “Which animals are you going to search there?”

Snažil jsem se co nejvíce zachovat konstrukci Vaší věty, ale místo SEARCH bych normálně spíše použil LOOK FOR.

Taky bych řekla spíše LOOK FOR, a třeba Which animals are you going to look for there exactly? aby tam bylo vše 

OSOBNE, sa domnievam, že autorovi vety by sa vôbec nemuselo upravovať jeho pôvodné sloveso SEARCH.

Já bych větu označil za správnou. Ale počkal bych na zkušenější 

Já na té větě taky nevidím nic špatného.

Jediné, co bych na té větě upravila, je přidání FOR za sloveso SEARCH, ale jinak nic. 

Súhlasím s Jakubom, Chocolatkou i Luckou. OSOBNE si myslím, že užívateľov, ktorí to komentovali zmiatol fakt, že vo vete máme sloveso WANT. Ak teda niečo chcem, tak pravdepodobne to bude plán, a preto musíme použiť GOING TO. Nie je to (vždy) pravda a na vete bez kontextu, znalosti okolností, za ktorých sa veta vyskytla je i podľa mňa táto veta OK.

tak samozřejmě, tvar, který bude použit pro vyjádření budoucnosti vždy záleží nejvíce na mluvčím … proto já osobně bych tam dala going to, jelikož to jednak zní jako plán a druhak mám going to radši ale jinak to bez kontextu p100% říct nelze… zajímalo by mně, jak by se to řešilo v testu, pokud by bylo a, b, c a vybrat formu budoucího času; mezi will, going to a present cont.

ono by, čistě teoreticky, šlo říci Which animals do you want to search for … s budoucností mi tam nesedí to want, ani s will, ani s going to …

a serch for jsem si neuvědomila, že také existuje

Ano, je fakt, že ty opravy jsou spíše takové nuance, které mi v té větě “vadí”. Konkrétněji – EXACTLY bych dal spíše až na konec, SEARCH bych nahradil LOOK FOR. “Search” beru jako vyhledávat informace (na internetu, v knihách atd.), “look for” beru jako hledat něco (ztracené brýle, oblečení, mazlíčka ) atd.

Taky se mi zdá SEARCH FOR naprosto v pořádku. V tomto významu považuju SEARCH FOR a LOOK FOR jako synonyma.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.