Reference form - překlad

Jak prosím nejlépe do češtiny přeložit následující?:

Referee's name (please print)

Applicant's name

a to please print v závorce za jménem znamená co?

Díky Kuba

Referee je ten kdo podává reference, např. když měníte zaměstnání a požádáte třeba šéfa, že ho uvedete mezi referencemi, tedy lidmi na které se může potenciální nový zaměstnavatel obrátit, aby se na Vás přeptal. Jednoslovný překlad mě nenapadá, možná třeba garant.

Please print znamená tiskacími písmeny

Applicant's name je jméno kandidáta, uchazeče.

Díky, no právě s tím jednoslovným překladem si lámu hlavu. 

Dobrý den. Může mi někdo říct jestli se může používat slovo ,, brighty'' ve slovníku jsem našel bright jako přídavné nebo bright, brightly jako příslovce.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lennuk vložený před 12 lety

Dobrý den. Může mi někdo říct jestli se může používat slovo ,, brighty'' ve slovníku jsem našel bright jako přídavné nebo bright, brightly jako příslovce.

Předně: proč dáváte takovýto dotaz do vlákna s jiným tématem? Založte nové vlákno, které se bude týkat vašeho dotazu (v tomto případě “brighty”). Budu to jinak muset mazat.

K dotazu: toto slovo bych do češtiny přeložila třeba jako “Jasoň” nebo tak nějak, záleželo by na situaci a kontextu – ve slovníku (českém ani anglickém) to nenajdete, ale význam to má. Existuje film Brighty of the Grand Canyon například.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 12 lety

Předně: proč dáváte takovýto dotaz do vlákna s jiným tématem? Založte nové vlákno, které se bude týkat vašeho dotazu (v tomto případě “brighty”). Budu to jinak muset mazat.

K dotazu: toto slovo bych do češtiny přeložila třeba jako “Jasoň” nebo tak nějak, záleželo by na situaci a kontextu – ve slovníku (českém ani anglickém) to nenajdete, ale význam to má. Existuje film Brighty of the Grand Canyon například.

Děkuji. Polepším se. Veselé vánoce.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.