dotaz na použití času

Dobrý den, v jednom cvičení, které mám i se správným výsledkem je tato věta: . However, the modern tendency 3____ (to be) to reduce the chain of command, 4_____ (to take) out layers of management, and 5 ____ (to make) the organization much flatter U 3 je mi jasné, že je potřeba doplnit is, ale chtěl jsem se zeptat, proč má být u 4 správně take místo takes ( podle mého názoru odkazujeme na tendenci tedy třetí osoba měla by být koncovka S) a u 5 správně make místo makes? Je to například tím, že je to jako vedlejší věta a tam už se ta třetí osoba nepřenáší nebo lze si to představit, jako že je to napsáno is take, is make? Předem děkuji za vysvětlení

Přesně tak, odkazuje to na to IS, nikoliv samotné TENDENCY. Také TO se kvůli zbytečnému opakování vynechává.

Our target is to go there, climb the wall and sing there. Our target is to go there. Our target is to climb the wall. Our target is to sing there.

pozn. ve vedlejší větě se S přenáší, pokud se zachová stejný podmět (3.osoba) – He walks 5 miles every day when he comes back from work.

Děkuji moc za objasnění

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.