Pár vět

Dobrý den, je jsou správně tyto věty? The director Ralph Fiennes made a film about life of Charles Dickens. There are reveal his secrets. Part of this film was filmed in the same place like a film Harry Potter. Jaká by tady měla být prosím předložka? Děkuji

První věta je správně. Druhá – There are his secrets revealed. Ve třetí větě bych místo “in” použil AT, dále: …as a Harry Potter film. O jakou předložku Vám jde? Za “as” už žádná není a ani být nemůže.

Myslím, že zrovna v tomto případě byste mohla použít jak LIKE, tak AS a nic by se nestalo. Alespoň já neznám gramatické pravidlo, které by zde určovalo, jaké z těch dvou slov bychom měli použít.

Děkuji, špatně jsem se vyjádřila, šlo mi o nahrazení toho like (as), děkuji 

Tady bych dal like, protoze se dle meho jedna o similarity.

No, nevím. Řekl bych, že se na svůj jazykový cit celkem můžu spolehnout, a tady mi říká, že je to doopravdy jedno. Rád se ale nechám poučit, pokud se na toto vlákno podívá třeba pan Vít či pan Svozílek.

THE SAME AS

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.