still x yet

Ahojky. Mám problém, jak vysvětlit, že ve větě I started reading the book last month but I still haven't finished it. Může být také I haven't finished yet it? Test říká, že still je správně. Ale v záporu se používá yet. Věta v testu byla ..... but I ...........it. Možnosti: haven't finished yet / still haven't finished. Druhá možnost je správně. Díky za vysvětelní.

Dle meho se STILL (stale jeste jsem ji nedocetla) zduraznujete to, ze ji ctete jiz dlouho. Ale hlavni je to, ze YET by muselo byt az na konci vety, tzn za IT.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Scorpio vložený před 12 lety

Dle meho se STILL (stale jeste jsem ji nedocetla) zduraznujete to, ze ji ctete jiz dlouho. Ale hlavni je to, ze YET by muselo byt az na konci vety, tzn za IT.

Přesně tak. Buď but I haven't finished it yet nebo I still haven't finished it. Proto první možnost nejde.

OK. díky. Myslela jsem si to, ale jistota je jistota. 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.