It is almost impossible fo us to take in statistics to do with our solar system.
It is almost impossible fo us to take in statistics to do with our solar system.
A nemáte ani ponětí? Nezkusíte nejprve svůj vlastní překlad?
P.S. Je tam předpokládám for us, ne “fo us”…
TAKE IN – synonymum je understand. Můj krkolomý překlad: Statistiky, které mají co dělat s naším (n. se týkají) našeho solárního systému jsou pro nás téměř nepochopitelné.
Ještě přidám jednu pro mě nepochopitelnou větu též z CAE result.
We can make more space in the classroom by putting the tables on end and leaning them against the wall. ON END – synonymum continuosly, česky v kuse, nepřetržitě, co jsem našla ve slovníku pod pojmem on end.
TAKE IN – synonymum je understand. Můj krkolomý překlad: Statistiky, které mají co dělat s naším (n. se týkají) našeho solárního systému jsou pro nás téměř nepochopitelné.
Ještě přidám jednu pro mě nepochopitelnou větu též z CAE result.
We can make more space in the classroom by putting the tables on end and leaning them against the wall. ON END – synonymum continuosly, česky v kuse, nepřetržitě, co jsem našla ve slovníku pod pojmem on end.
Tú frázu by som nepreložil ako časovú frázu ale ako – to put something in a position so that its longest edge is upright – definícia z Macmillana, teda jednoduchšie do vertikálnej polohy a potom tá veta má zmysel. Skúsim to preložiť : V triede vytvoríme viacej priestoru tak, že stoly oprieme vertikálne/zvisle o stenu. Odporúčam takéto frázy vyhľadať si nielen v prekladových slovníkoch ale aj v anglických výkladových slovníkoch Advanced Learner's slovníky
Díky moc, nepřišla bych na to.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.