Kontrola

Ahoj, mohl by mi někdo prosím vás kouknout na tyhle ‘věty’, jestli jsou v pořádku, jedná se o použití slovesa v jednotném nebo množném čísle. The television news is… Maths is… The contents of the case has… Darts is… The athletics we watched was… The remains of the meal were… Physics seems… A number of shoppers has… The majority of primary school teachers is… All the office staff have… Either the Prime Minister or her deputy are… Either the children or their mother are…

The television news is… OK
Maths is… OK
The contents of the case has… The content (jedno pouzdro=jeden obsah)
Darts is… OK
The athletics we watched was… OK
The remains of the meal were… OK
Physics seems… OK
A number of shoppers has… HAVE (have se váže k shoppers, né k number)
The majority of primary school teachers is… OK
All the office staff have… OK
Either the Prime Minister or her deputy are… IS
Either the children or their mother are… IS http://www.helpforenglish.cz/…ther-neither

Obecně je nejlepší na podobné dotazy použít kvalitní slovník (mrkněte se u nás na recenze, já mám nejraději CD verzi v počítači, ale jsou i online verze zdarma, ty ale nejsou tak obsáhlé) a pak si nejasnosti zde jen ověřit. Jakub většinou radil dobře, ale…

CONTENT sice může být j.č. (třeba obsah tuku v jídle), ale obecně se používá v mn.č. (není však nepočitatelné), pokud se bavíme o obsahu třeba bedny, místnosti apod. Rozhodně to není jako v češtině (takže jedno pouzdro se nerovná jeden obsah…)

DARTS pokud to berete jako hru, je nepočitatelné (takže IS), ale pokud to berete jako třeba šipky, co jsou na stole, pak ARE

STAFF HAVE (BrE) / STAFF HAS (AmE) … většinou…

MAJORITY IS/ARE

Takže: The contents of the case have…? A moc nechápu, proč v tom cvičení je to majority, když se může pojit podle vás jak s is, tak s are. Možná chyták… 

No, ono samotné THE MAJORITY může být s IS/ARE. Ale v celé větě by ve vašem případě v britské angličtině mělo být jen ARE.

Je tu na to prosím nějaký článek, kde by byla uvedená nějaká pravidla k tomu? Nebo to je vyjímka od vyjímky a musím se to prostě nabiflovat?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od oops vložený před 12 lety

Je tu na to prosím nějaký článek, kde by byla uvedená nějaká pravidla k tomu? Nebo to je vyjímka od vyjímky a musím se to prostě nabiflovat?

Jak jsem psal, ideální je slovník. Máme tu spoustu článků, spousta jiných tady stále chybí, ale nejjistější to máte s kvalitním slovníkem 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od oops vložený před 12 lety

Většina je zde: My family is / are

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.