Dobrý den, ráda ybch v létě jela na 14 dní do UK na nějaký intenzivní kurz. Prosím, můžete mi dát tipy, doporučení nebo zase naopak čemu se vyhnout? Případně od jaké agentury jste byli, jak jste byli spokojení? Moc děkuji.
Dobrý den, ráda ybch v létě jela na 14 dní do UK na nějaký intenzivní kurz. Prosím, můžete mi dát tipy, doporučení nebo zase naopak čemu se vyhnout? Případně od jaké agentury jste byli, jak jste byli spokojení? Moc děkuji.
Já bych doporučovala školu v Bristolu. Je tam přímé letecké spojení společností Easy-jet. Letenka zpáteční se dá koupit za 2–3 tisíce.Je nutné si ji koupit přes internet.Ve škole jsem byla třikrát a 14.2. se tam chystám po čtvrté.Kdyby se mi tam nelíbilo, určitě bych jela jinam. Město je moc pěkné.Vše kromě letenky mi zařizovala Alfa-agency Brno /komunikace s ní přes internet a v případě potřeby přes Skype. Vřele doporučuji. Byla jsem také dva týdny v Liverpoolu. Mám ty nejlepší vzpomínky. Jen je komplikovanější doprava. Přímé letecké spojení je jen z Polska. Já cestovala z Krakowa. Zpáteční letenka necelé 4 tisíce. To mi zařizovala ESL Praha.
Já bych doporučovala školu v Bristolu. Je tam přímé letecké spojení společností Easy-jet. Letenka zpáteční se dá koupit za 2–3 tisíce.Je nutné si ji koupit přes internet.Ve škole jsem byla třikrát a 14.2. se tam chystám po čtvrté.Kdyby se mi tam nelíbilo, určitě bych jela jinam. Město je moc pěkné.Vše kromě letenky mi zařizovala Alfa-agency Brno /komunikace s ní přes internet a v případě potřeby přes Skype. Vřele doporučuji. Byla jsem také dva týdny v Liverpoolu. Mám ty nejlepší vzpomínky. Jen je komplikovanější doprava. Přímé letecké spojení je jen z Polska. Já cestovala z Krakowa. Zpáteční letenka necelé 4 tisíce. To mi zařizovala ESL Praha.
Mohu se zeptat na kolik Vás celý pobyt vyšel a jak dlouho jste v Bristolu
byla? Děkuji ![]()
S tímhle návrhem jsem jednou přišla domů, že pojedu na léto do USA,
rodiče to odmítli s tím, že to je zbytečné a nic se nenaučím, měl
pravdu, ještě ten samý rok jsem odjela do USA na rok
Nechci, aby to znělo blbě,
ale 14 dní na nějakék jazykovém kurzu je úplně na nic, v USA mi trvalo
pěkných pár měsíců, než jsem mohla říct, že něco umím. Ano, je
důležité vyrazit do ciziny potrénovat cizí jazyk, ale pokud nemůžete ne
Erasmus nebo podobně, doporučuji spíše dovolenou, aspoň kousek země
i procestovat, chodit do restaurací a klubů, než zbytečně platit nějakým
cestovkám za to, abyste mohli sedět ve škole. Při cestování toho zažijete
víc, poznáte víc lidí a víc různých přízvuků, zvlášť pokud budete
cestovat z místa na místo a prostě je to celkově lepší
a finančně to vyjde na
stejný množství peněz jako ten kurz
Moc dekuji za tip, kolik hodin AJ jste tam denne mela?
S tímhle návrhem jsem jednou přišla domů, že pojedu na léto do USA, rodiče to odmítli s tím, že to je zbytečné a nic se nenaučím, měl pravdu, ještě ten samý rok jsem odjela do USA na rok
Nechci, aby to znělo blbě, ale 14 dní na nějakék jazykovém kurzu je úplně na nic, v USA mi trvalo pěkných pár měsíců, než jsem mohla říct, že něco umím. Ano, je důležité vyrazit do ciziny potrénovat cizí jazyk, ale pokud nemůžete ne Erasmus nebo podobně, doporučuji spíše dovolenou, aspoň kousek země i procestovat, chodit do restaurací a klubů, než zbytečně platit nějakým cestovkám za to, abyste mohli sedět ve škole. Při cestování toho zažijete víc, poznáte víc lidí a víc různých přízvuků, zvlášť pokud budete cestovat z místa na místo a prostě je to celkově lepší
a finančně to vyjde na stejný množství peněz jako ten kurz
Na více jak 14 dni to u mně nepřichází v úvahu, bohužel
Cestování je fajn, vloni
jsme takhle uz byli, ale priznam se, ze tentokrat by mi asi vyhovovalo byt na
jednom miste a chodit si do skoly.
S tímhle návrhem jsem jednou přišla domů, že pojedu na léto do USA, rodiče to odmítli s tím, že to je zbytečné a nic se nenaučím, měl pravdu, ještě ten samý rok jsem odjela do USA na rok
Nechci, aby to znělo blbě, ale 14 dní na nějakék jazykovém kurzu je úplně na nic, v USA mi trvalo pěkných pár měsíců, než jsem mohla říct, že něco umím. Ano, je důležité vyrazit do ciziny potrénovat cizí jazyk, ale pokud nemůžete ne Erasmus nebo podobně, doporučuji spíše dovolenou, aspoň kousek země i procestovat, chodit do restaurací a klubů, než zbytečně platit nějakým cestovkám za to, abyste mohli sedět ve škole. Při cestování toho zažijete víc, poznáte víc lidí a víc různých přízvuků, zvlášť pokud budete cestovat z místa na místo a prostě je to celkově lepší
a finančně to vyjde na stejný množství peněz jako ten kurz
To je různé, ceny se každým rokem mění. Měla jsem týdně 20 vyučovacích hodin. Učitelé jsou tam výborní. Je i program po vyučování, jako je poznávání města, návštěva hostince, promítání filmů. Pořádají i zájezd mimo město. Já jsem s nimi byla na zájezdu v lázeňském městě Bathu. Byl to úžasný zážitek. I když jsou dva týdny krátká doba, stojí to zato. Podívejte se na stránky Alfa-agency na aktuální ceny. Nyní je ovšem nevýhodný kurz koruny a libry.
Na více jak 14 dni to u mně nepřichází v úvahu, bohužel
Cestování je fajn, vloni jsme takhle uz byli, ale priznam se, ze tentokrat by mi asi vyhovovalo byt na jednom miste a chodit si do skoly.
Je pravda, že mi nedošlo, že není vždy jednoduché odcestovat na déle
jak 14 dní … v tom případě vám přeji, abyste našla nějaký opravdu
kvalitní kurz. Co píše paní Anna vypadá zajímavě, návštěvu Bathu bych
rozhodně brala, prozatím to znám pouze z knih Jane Austen ![]()
Napadá mě ještě taková skeptická poznámka: Pokud má člověk možnost
navštěvovat kvalitní výuku angličtiny tady u nás (pod vedením učitele
typu Marek Vít, Roman Svozílek, prostě někoho, kdo tomu opravdu rozumí a
umí to), může to být mnohdy efektivnější než kurz v zahraničí, např.
GB nebo USA. Hlavně proto, že čeští lektoři znají specifické problémy
českých studentů a mívají na ně svoje vyzkoušené metody.
Přijde mi to podobné jako s učebnicemi – ty obecné, “pro celý
svět”, můžou být sebelepší, ale pro Čecha bude vždycky ještě
o krůček účinnější, když mu to vysvětlí jiný (kvalifikovaný) Čech.
![]()
Ale to je můj názor. ![]()
Napadá mě ještě taková skeptická poznámka: Pokud má člověk možnost navštěvovat kvalitní výuku angličtiny tady u nás (pod vedením učitele typu Marek Vít, Roman Svozílek, prostě někoho, kdo tomu opravdu rozumí a umí to), může to být mnohdy efektivnější než kurz v zahraničí, např. GB nebo USA. Hlavně proto, že čeští lektoři znají specifické problémy českých studentů a mívají na ně svoje vyzkoušené metody.
Přijde mi to podobné jako s učebnicemi – ty obecné, “pro celý svět”, můžou být sebelepší, ale pro Čecha bude vždycky ještě o krůček účinnější, když mu to vysvětlí jiný (kvalifikovaný) Čech.
Ale to je můj názor.
Kdysi jsem měl podobný názor. Ale v roce 2012 jsem měl možnost dostat
se na návštěvu do jedné jazykové školy v Brightonu (je to hodně dobrá
škola a na trhu už 50 let), se kterou spolupracovala pražská jazykovka, ve
které jsem tehdy učil. Byl jsem tam jako návštěva, ať vidím, kam vlastně
posíláme naše studenty, a viděl jsem hodně zázemí té britské školy.
Tehdy to na mě udělalo neuvěřitelný dojem. Říkal jsem si, jo tak ti teda
ví, co dělají ![]()
Od té doby tvrdím, že odjet do kvalitní jazykovky určitě má něco do sebe.
Další zkušenost: měl sem studenta v jedné nejmenované firmě. Pán v letech, nešlo mu to, a na hodinách jsme se oba trápili (když tedy dorazil). Byl jsem přesvědčen, že se nikdy nic nenaučí… Pak mu firma zaplatila jednu jazykovku v UK (vím že teda byla hodně drahá) myslím na 2 týdny. Vrátil se a já na něj nastartoval anglicky a on fakt reagoval.
Ale pochopitelně, pokud se to neudržuje, tak jsou to vyhozené peníze. I ten pán po zhruba měsíci zpátky v ČR byl na tom stejně jako před odjezdem…
Na druhou stranu taky znám situaci, kdy někdo odjel do jazykovky v UK a ve třídě měl z 12 lidí 10 Čechů, což je naprostá katastrofa…
Je třeba prostě dobře vybírat, ale pokud máte to štěstí a narazíte na kvalitní školu, určitě vám to hodně dá, ale musí se to brát jako doplněk… protože se to prostě musí udržovat a zpět v Česku je třeba mít pokud možno učitele/kurz nebo prostě hodně makat. Jinak se to vykouří z hlavy raz dva…
Kdysi jsem měl podobný názor. Ale v roce 2012 jsem měl možnost dostat se na návštěvu do jedné jazykové školy v Brightonu (je to hodně dobrá škola a na trhu už 50 let), se kterou spolupracovala pražská jazykovka, ve které jsem tehdy učil. Byl jsem tam jako návštěva, ať vidím, kam vlastně posíláme naše studenty, a viděl jsem hodně zázemí té britské školy. Tehdy to na mě udělalo neuvěřitelný dojem. Říkal jsem si, jo tak ti teda ví, co dělají
Od té doby tvrdím, že odjet do kvalitní jazykovky určitě má něco do sebe.
Další zkušenost: měl sem studenta v jedné nejmenované firmě. Pán v letech, nešlo mu to, a na hodinách jsme se oba trápili (když tedy dorazil). Byl jsem přesvědčen, že se nikdy nic nenaučí… Pak mu firma zaplatila jednu jazykovku v UK (vím že teda byla hodně drahá) myslím na 2 týdny. Vrátil se a já na něj nastartoval anglicky a on fakt reagoval.
Ale pochopitelně, pokud se to neudržuje, tak jsou to vyhozené peníze. I ten pán po zhruba měsíci zpátky v ČR byl na tom stejně jako před odjezdem…
Na druhou stranu taky znám situaci, kdy někdo odjel do jazykovky v UK a ve třídě měl z 12 lidí 10 Čechů, což je naprostá katastrofa…
Je třeba prostě dobře vybírat, ale pokud máte to štěstí a narazíte na kvalitní školu, určitě vám to hodně dá, ale musí se to brát jako doplněk… protože se to prostě musí udržovat a zpět v Česku je třeba mít pokud možno učitele/kurz nebo prostě hodně makat. Jinak se to vykouří z hlavy raz dva…
Původně jsem koukala na školy v Londýně, ale teď na základě doporučení z více stran, zkoumám JŠ v Brightonu a docela se mi to líbí. I já mám kamarádku, která tady v Čechách chodila do různých kurzů, měla soukromé učitele a stejně se moc neposunovala, pak odjela do Anglie a zlepšení bylo asi po 3 týdnech markantní…
Napadá mě ještě taková skeptická poznámka: Pokud má člověk možnost navštěvovat kvalitní výuku angličtiny tady u nás (pod vedením učitele typu Marek Vít, Roman Svozílek, prostě někoho, kdo tomu opravdu rozumí a umí to), může to být mnohdy efektivnější než kurz v zahraničí, např. GB nebo USA. Hlavně proto, že čeští lektoři znají specifické problémy českých studentů a mívají na ně svoje vyzkoušené metody.
Přijde mi to podobné jako s učebnicemi – ty obecné, “pro celý svět”, můžou být sebelepší, ale pro Čecha bude vždycky ještě o krůček účinnější, když mu to vysvětlí jiný (kvalifikovaný) Čech.
Ale to je můj názor.
Jasně, 12 Čechů ve skupině není to pravé, to je taky moje čermá
můra ![]()
Původně jsem koukala na školy v Londýně, ale teď na základě doporučení z více stran, zkoumám JŠ v Brightonu a docela se mi to líbí. I já mám kamarádku, která tady v Čechách chodila do různých kurzů, měla soukromé učitele a stejně se moc neposunovala, pak odjela do Anglie a zlepšení bylo asi po 3 týdnech markantní…
Londýn je myslím zbytečně velký a předražený. Nicméně i v Brightonu jsou dobré školy stejně tak jako špatné nebo průměrné. Je to sice malé městečko, ale studentské, proto je tam škol všeho druhu hodně.
Ideální je najít kvalitní školu, kterou navíc u nás nikdo moc
nenabízí, aby tam nebyla hromada Čechů. ![]()
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.