Ahoj, v testu tady na stránkách je věta
→ Look at all the left-over food! Such a waste!
Když se dívám do OALD slovníku, “waste” je tam nepočitatelné. Takže proč je tady správně neurčitý člen?
Ahoj, v testu tady na stránkách je věta
→ Look at all the left-over food! Such a waste!
Když se dívám do OALD slovníku, “waste” je tam nepočitatelné. Takže proč je tady správně neurčitý člen?
A když se podíváš na příkladové věty v tom slovníku… ![]()
No jo, ale proč teda ten slovník neuvádí zároveň že je to
počitatelné? Dají se spočítat odpadky? ![]()
Tak další, když tě to nenakoplo k samostatnému hledání… ![]()
Stejně to nechápu, i tento slovník to uvádí jako nepočitatelné a hned pod tím je ta věta se členem… Spíš si teď myslím, že to neznamená “odpad”, ale “plýtvání” a i tak si pořád neumím vysvětlit proč by to mělo být počitatelné, podle čeho mám poznat, že to tak je?
Stejně to nechápu, i tento slovník to uvádí jako nepočitatelné a hned pod tím je ta věta se členem… Spíš si teď myslím, že to neznamená “odpad”, ale “plýtvání” a i tak si pořád neumím vysvětlit proč by to mělo být počitatelné, podle čeho mám poznat, že to tak je?
Juro, když je ve slovníku napsáno singular, tak to znamená, že se to používá jako počitatelné, ale pouze v jednotném čísle, čili že to nelze používat v množném (v tom daném smyslu), třeba další příklad je sea.
Aha, to jsem nevěděl, díky moc ![]()
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.