Jen se ujistím: I needn´t any more advice. Je to špatně, předpokládám? Normální modální sloveso, tudíž by mělo následovat významové sloveso, že? Nepotřebuji mně naskakuje jako I don´t need… Děkuji mnohokrát!
Jen se ujistím: I needn´t any more advice. Je to špatně, předpokládám? Normální modální sloveso, tudíž by mělo následovat významové sloveso, že? Nepotřebuji mně naskakuje jako I don´t need… Děkuji mnohokrát!
Špatně to není, jen se to v dnešní době již moc nepoužívá a mnohé učebnice AJ “needn't” již neučí. Viz tento článek.
Špatně to není, jen se to v dnešní době již moc nepoužívá a mnohé učebnice AJ “needn't” již neučí. Viz tento článek.
Nojo, ale v článku se píše o needn´t+sloveso. Např. I needn´t study je zastaralé, to chápu. Ale co needn´t + předmět?
Přesně tak, vy přece chcete použít NEED + NOT ve významu NEPOTŘEBOVAT (běžné sloveso), ne ve významu NEMUSET (modální sloveso). Takže: I don't need any more advice.
Nojo, ale v článku se píše o needn´t+sloveso. Např. I needn´t study je zastaralé, to chápu. Ale co needn´t + předmět?
Obecně, NEEDN'T je modální sloveso, které se dnes již skoro vůbec nepoužívá. Místo něj používáme DON'T NEED TO nebo DON'T HAVE TO, ve Vašem případě tedy to první:
I don't need any more advice.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.