Passive

Zdravím, chci se zeptat, jak z následující věty utvořím trpný rod: The researches found that the substance was toxic.

Budu vděčná za radu:) Děkuju

Ano. Jedná se o minulý čas. Vědci přišli na to, že ta látka je jedovatá, čili ta látka byla shledána jedovatou. Zkusíte sama? :-)

The substances was found to be toxic (by researches)…?

The substances was found to be toxic (by researches)…

Stejně jako u soudu, když je někdo shledán vinným, tak je to to be found guilty. Zde byla shledána toxickou, tak was found toxic. To “to be” už by tam bylo navíc. :-)

edit: správně by mělo být oboje, jak s to be, tak bez něj.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 11 lety

The substances was found to be toxic (by researches)…

Stejně jako u soudu, když je někdo shledán vinným, tak je to to be found guilty. Zde byla shledána toxickou, tak was found toxic. To “to be” už by tam bylo navíc. :-)

edit: správně by mělo být oboje, jak s to be, tak bez něj.

Lucko, “to be” zde být nemůže vůbec? Vím, že třeba u slovesa “consider” jsou správně obě možnost “considered sth” a “considered to be”. U “found” je tedy pouze tato možnost?

Já neříkám, že nemůže, jen mi to přijde zbytečné. Ale možná je to to samé, jako u consider. Ještě to prověřím.

A jak nad tím tak přemýšlím, možná zrovna v tomhle kontextu by se to to be i víc hodilo.

Edit: tak jsem víc pátrala a měl jsi pravdu.
http://www.oxfordlearnersdictionaries.com/…glish/find_1 entry 4

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.