Diskuze

Dobry den dneska sme se bavili s ucitelkou o prazdninach a tak me zarazilo ze nekdo rekl On holiday I was doing xxx, I was watching films, I was enjoying the time with friends

a někdo zase řekl I watched films I listened to music

Tak se ptám, co je správně, děkuji anča

Podle mne zde není důvod používat průběhový čas – tím bychom zdůrazňovali průběh děje (dělo se to, když…) nebo nedokončenost činnosti (rozkoukal jsem film, rozepsal jsem dopis, začal jsem s něčím, ale nedodělal apod.)
Více v článku Minulý průběhový čas (past continuous)

ale zase se to dělo ´´když´´ když byly prázdniny hrával jsem fotbal on holiday I was playing. Nebo opravdu On holiday I played?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od ance15 vložený před 11 lety

ale zase se to dělo ´´když´´ když byly prázdniny hrával jsem fotbal on holiday I was playing. Nebo opravdu On holiday I played?

played = hrál jsem / zahrál jsem si

was playing football when you called me = hrál jsem zrovna fotbal, když jsi mi zavolal

Odkaz na příspěvek Příspěvek od ance15 vložený před 11 lety

A ještě moc nevím, proč operujete se spojkou “když”…

když byly prázdniny” není to samé jako “když jsi mi zavolal

Podle mě zde také není předložka On zvlonena správně.

I am on holidays

Ale:

What did you do during, in, for the holidays?

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.