Help for English

Obsese angličtinou

 

Zdravím přátelé, v poslední době jsem dost zintenzivnil studium angličtiny a začal jsem na sobě pociťovat “vedlejší efekty.” Nikdy by mě nenapadlo, že by se intenzivní studium jazyka mohlo projevit i v jazyce mateřském.

Když jsem žil v Německu, tak jsem si po nějaké době všiml, že jsem i v češtině začal používat daleko více zájmeno “já” – zejména u sloves, u kterých ani být nemusí. Teď při studiu angličtiny pozoruji, že se mi mimo “já” změnila dokonce i intonace a také další změny. Vždy jakmile poslouchám angličtinu a to zejména americkou a poté začnu mluvit česky, cítím, jak moc mě to ovlivňuje. Po nějaké chvíli se intonace opět vrací k normálu, ale čím více angličtinu driluji, tím déle mi to vydrží a v posledních pár týdnech už mi ani tolik nepomáhá kontakt s češtinou a intonace už mi zůstává čím dál více. Neříkám, že se mi to nelíbí, ale docela mě překvapilo, že se to může až takhle promítnout a to rozhodně nejenom v intonaci, ale i v dalších jevech. Jen u intonace to pozoruji nejčastěji.

Chci se vás zeptat, jestli máte někdo podobné zkušenosti, nebo jste se s tímto nikdy nesetkali?

P.S. Vím, že je to v blbé sekci, ale přijde mi, že sem chodí nejvíce lidí a rád bych slyšel hodně názorů, tak se předem omlouvám.

Z výše uvedeného důvodu přesouvám. Pokud někdo bude chtít odpovědět, najde si vás. :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.