Tak co,
jak jste se motivovali/ motivujete k učení angličtiny ? ![]()
Tak co,
jak jste se motivovali/ motivujete k učení angličtiny ? ![]()
Kdybys viděl jednu naší paní učitelku.. ![]()
jakto ![]()
Já za sebe stručně: Chci učit, tak se musím učit. ![]()
Tak co,
jak jste se motivovali/ motivujete k učení angličtiny ?
nejvíc mne motivuje když materiál, z kterého se učím, je
zábavný – filmy, seriály, vtipy, písničky. Je to takové 2 in
1. Prostě si večer místo Ordinace v růžové zahradě pustím Torchwood
Teď jsem si
uvědomila, že je pro mne učení vlastně relax – když nemusím učit
druhé ale jenom sama sebe.
Já se příliš nedonutím ke šprtání z učebnic, ale co mě baví, tomu
se věnuju třebas celý den. Tak hodně čtu, dívám se na seriály a uvidím,
co to se mnou udělá. Jestli se posunuju někam dál bohužel nevnímám ![]()
Mě dokáže motivovat k učení třeba jen poslech angličtiny např. v televizi (zprávy BBC, RT, atd.). Chvíli to poslouchám a pak mám chuť se zlepšovat. A souhlasím i s ostatními, že se nejraději učím zábavnou formou, takže se na to spíš těším, než abych přemýšlel, že se jdu něco učit.
Takže abych to shrnul, tak k učení angličtiny mě motivuje můj vztah
k tomu jazyku. It's that simple! ![]()
Takže abych to shrnul, tak k učení angličtiny mě motivuje můj vztah k tomu jazyku. It's that simple!
Pod to se můžu jen podepsat! ![]()
Kromě pouhé radosti, že něčemu rozumím mne motivuje i demotivuje
zároveň propastný rozdíl mezi tím s jakou lehkostí a správností
většinou mluví rodilí a já . Posledních pár let mám pocit, že se ten
gap nezřízeně zvětšuje. ![]()
jo a nevím, jestli se tomu dá říkat motivace, ale když slyším ve filmu
třeba Matta Damona mluvit česky a navíc nesnesitelným skřehotavým hlasem,
který vůbec neodpovídá jeho vlastnímu, naskočí mi kopřivka a vší
sílou se snažím dopracovat k původnímu znění – s titulky nebo
bez ![]()
jo a nevím, jestli se tomu dá říkat motivace, ale když slyším ve filmu třeba Matta Damona mluvit česky a navíc nesnesitelným skřehotavým hlasem, který vůbec neodpovídá jeho vlastnímu, naskočí mi kopřivka a vší sílou se snažím dopracovat k původnímu znění – s titulky nebo bez
You said it! Dabing je ZLO! ![]()
You said it! Dabing je ZLO!
naprostý souhlas. Napřed otřesný překlad (např. místo převezmi si kormidlo bylo přeloženo vezmi si helmu. Helm jako helm…) a pak ty hlasy! A ještě neustále čtu, jak je český dabing úžasný a světový! Nebýt dabingu, umělo by anglicky mnohem víc lidí.
naprostý souhlas. Napřed otřesný překlad (např. místo převezmi si kormidlo bylo přeloženo vezmi si helmu. Helm jako helm…) a pak ty hlasy! A ještě neustále čtu, jak je český dabing úžasný a světový! Nebýt dabingu, umělo by anglicky mnohem víc lidí.
nebo když překladatel a ani herec dabingu nepoznají, jestli se ve filmu
objevil chladič nebo radiátor ![]()
Ty hlasy jsou opravdu na zbláznění. TV u sebe doma naštěstí nemám,
ale pamatuji, když jsem bydlel s babičkou, jak to bývalo k nesnesení –
10 různých seriálů, ale když to člověk slyšel z vedlejší místnosti,
přišlo mu, že jsou to pořád ti samí lidé. ![]()
Už mnoho let se mluví o tom, že půjde do TV více originálních znění a kde nic, tu nic.
Takže se ani nedivím, že když svým studentům říkám, že mají koukat
na filmy v angličtině s angl. titulky, tak na mě udiveně koukají, že
takové přece v televizi nedávají… ![]()
V současné době jsem motivován chtěním porozumět a domluvit se anglicky co nejvíce a nejlépe. Protože se angličtina stala mým koníčkem a mám tento jazyk moc rád, je to pro mě podstatně snažší. Angličtinu prostě beru jako formu zábavy. Hodně si užívám čtení knih a sledování filmů v anglickém originále, baví mě komunikovat anglicky s ostatními, nevadí mě ani opakování gramatiky.
Odměnou za vynaložené úsilí je dobrý pocit z toho, když vidíte, že jste se zase o něco posunuli dopředu, máte širší slovní zásobu, více rozumíte.
V začátcích mě k učení motivovala nejvíc potřeba angličtiny pro práci a aby člověk nevypadal jako hňup, když se ho někdo z ciziny na něco zeptá.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.